newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: המשטרה קטעה שידור חי ועיכבה עיתונאים פלסטינים

שוטרים בירושלים הפסיקו משדר הטלוויזיה הפלסטינית על שביתת הרעב ועיכבו את העיתונאים. הם שוחררו לאחר כשעה. בדוברות המשטרה לא התייחסו לשאלות על פגיעה בחופש העיתונות

מאת:

ביום שישי הגיעו שוטרים ממשטרת ירושלים לאולפנים של הטלוויזיה הפלסטינית בהר הזיתים, קטעו שידור חי של תוכנית הבוקר "בוקר טוב ירושלים" ועיכבו לחקירה שני עיתונאים ואורח שהתראיין בתוכנית. השלושה נחקרו בשל חשד שהתחנה פועלת ללא האישורים הדרושים, ושוחררו לאחר שעה כשהתברר שהיא מחזיקה באישורים אלה.

"שידרנו תוכנית על שביתת הרעב של העצירים המנהליים ואירחנו באולפן את אחיו של אחד מהשובתים", מספרת כריסטין רינאווי, כתבת הרשת בירושלים. "באמצע התוכנית הגיעו שני שוטרים ישראלים שאמרו לנו להפסיק לשדר ועיכבו שניים מאיתנו לחקירה בתחנת המשטרה ברחוב צלאח א-דין. הם לקחו איתם את נאדר דבר, הממונה על הפקת התוכנית, וצלם של חברת פאל-מדיה (Pal Medai) שצילם, ויחד איתם את עלא חדד, האורח שלנו".

> שביתת הרעב של העצירים המנהליים: כל הפרטים, העדכונים והפרשנות

לדברי רינאווי השוטרים טענו שפעילות התחנה מנוגדת לחוק הן מכיוון שאין לה אישורי שידור והן מכיוון שהיא מהווה עבירה על חוק היישום של הסכמי אוסלו, שאוסר על גופים מטעם הרשות הפלסטינית לפעול בתוך ירושלים. הטלוויזיה הפלסטינית (Palestine TV) היא כלי תקשורת ציבורי שפועל תחת רשות השידור הפלסטינית מאז 1996. כאמור, לאחר שהוצגו לשוטרים בתחנה אישורי הפעילות של התחנה השלושה שוחררו.

"זו הפעם הראשונה שהם עושים דבר כזה בכל שנות פעילות הרשת, ובכל חמש השנים שאנחנו משדרים מהר הזיתים", אומרת רינאווי. "אני לא יודעת למה הם עשו את זה, אבל יכול להיות שהם פשוט ראו את השידור וכעסו על הדיון בשביתת הרעב ובזכויות האסירים. מאז השחרור קיבלנו הרבה מאוד תמיכה מהרשות, מגופים בחברה האזרחית הפלסטינית ומארגון העיתונאים הפלסטיני, שגינו את הפגיעה בחופש העיתונות".

[עדכון, 9.6: גם תא הכתבים הישראלים לענייני פלסטינים גינה את פעולת המשטרה]

ממשטרת ירושלים נמסר בתגובה כי:

נבדק חשד להפעלת תחנת שידור מתוך דירה ללא אישורים. השוטרים הוכנסו לדירה ומשלא היו האישורים הנדרשים בידי הנוכחים, נתבקשו להתלוות לשוטרים לתחנת המשטרה לבירור העניין. עם הבאת האישורים הנדרשים המעוכבים שוחררו לדרכם.

במשטרה לא ענו לשאלותי אם היה קשר בין הפעילות המשטרתית לבין תוכן השידורים, אם לא הייתה דרך לברר את סוגיית האישורים מבלי לקטוע שידור חי ולעכב עיתונאים לחקירה, ואם המשטרה לא רואה בפעולה פגם בשל הפגיעה בחופש העיתונות. אגב, רק לאחרונה תקפו שוטרים ממשטרת ירושלים צלמי עיתונות שניסו לסקר את יום ירושלים.

באנר 47 שנות כיבוש לתוך פוסט

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf