newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הילדים שמנסים לעצור בולדוזרים באמצעות מצלמות

בזמן שהעבודות להקמת היישוב היהוד חירן במקום הכפר הבדואי אום אל חיראן מתקדמות, מתרוצצים ילדי וילדות הכפר עם מצלמות ומתעדים את המאבק נגד הריסת בתיהם ואת הבולדוזרים העובדים במרץ. גם אתם יכולים לתמוך

מאת:

ילדי וילדות הכפר הבדואי אום אל-חיראן יצאו לחופשת קיץ יוצאת דופן. עתיד הכפר בו הם נולדו וגדלו לא ברור, המאבק נגד הריסת בתיהם תופס תאוצה וטרקטורים עובדים בסמוך לבתיהם על הקמת היישוב היהודי חירן. למרות שבדרך כלל סדנאות הצילום של פורום דו-קיום בנגב מתקיימות בחופשת החורף, כשאפשר לעמוד בחוץ ולנשום, היה ברור לכל המעורבות שהפעם חשוב לקיים סדנא דחופה בקיץ, למרות גל החום הכבד.

> מפגינים באום אל-חיראן: אם המדינה תמשיך לשים עלינו פס נחריף המאבק

בין צלמי העיתונות, אחת ממשתתפות הסדנא מצלמת את ההפגנה באום אל-חיראן. צילום: מיכל רותם, 27.08.2015

בין צלמי העיתונות, אחת ממשתתפות הסדנא מצלמת את ההפגנה באום אל-חיראן. צילום: מיכל רותם, 27.08.2015

מי שהגיעו להפגנה שקיימו תושבי הכפר אל מול הטרקטורים שעמלים על הקמת היישוב חירן ביום חמישי שעבר, הופתעו למצוא ילדות וילדים מתרוצצים עם מצלמות ומתעדים את ההפגנה מכל הכיוונים. אלה היו משתתפי ומשתתפות סדנת הצילום, שקיבלו לידיהם מצלמות, כדי לתעד את החיים בכפר שנמצא בסכנה ממשית.

במשך עשרה מפגשים לימדו צלמות וצלמים מתנדבים את הילדות והילדים איך להפעיל את המצלמה ואיך לצלם בתנאי תאורה משתנים, בתנועה, ועוד. זאת היתה הזדמנות גם עבור הצלמים עצמם להגיע אל אום אל-חיראן ולצלם בעצמם את הכפר ואת הטרקטורים העובדים בקרבתו.

> ביהמ"ש למדינה: איך אפשר להרוס בתים בלי פתרון לתושבים?

ניידת משטרה בכפר אום אל-חיראן שצילם ענאן, אחד ממשתתפי הסדנא. צילום: ענאן אבו אלקיעאן, 23.08.2015

ניידת משטרה בכפר אום אל-חיראן שצילם ענאן, אחד ממשתתפי הסדנא. צילום: ענאן אבו אלקיעאן, 23.08.2015

תמונה שצילם הילד רשיד אבו אלקיעאן במהלך הסדנה

תמונה שצילם הילד רשיד אבו אלקיעאן במהלך הסדנא

באחד המפגשים, עלו הילדים והילדות בעצמם לצלם את הטרקטורים עובדים והפתיעו את השוטרים שאיבטחו את העבודות. הילדים והמבוגרים שהגיעו עימם דרשו להפסיק את העבודות עד להגעה לפיתרון מוסכם על כל הצדדים, כזה שיאפשר להם להמשיך ולחיות בכפרם.

קיומה של הסדנא בכפר אום אל-חיראן, וגם של הסדנא שנערכה בחופשת החורף בכפר רחמה, התאפשר בזכות פרויקט הדסטארט מוצלח בו גויס המימון לקיום שתי סדנאות. בימים אלה, מריץ פורום דו-קיום בנגב פרויקט הדסטארט נוסף שמטרתו לגייס מימון לשתי סדנאות נוספות.

העבודות להקמת היישוב היהודי החדש חירן נמשכות בסמוך לבתי הכפר אום אל-חיראן, ובמרכז המשפטי עדאלה עדיין עמלים על מיצוי ההליכים המשפטיים לעצירת הרס הכפר. במהלך חודש ספטמבר צפוי בית המשפט העליון להכריע האם יתקיים דיון נוסף בהרכב מורחב על החלטתו כי צווי הפינוי לתושבי הכפר בתוקף, וערעור יוגש לבית המשפט המחוזי על החלטת השלום להכניס לתוקף את צווי ההריסה לבתי הכפר.

לתמיכה בפרויקט ההסדטארט החדש של פורום דו-קיום בנגב, למימון שתי סדנאות צילום נוספות לילדי וילדות הכפרים הבלתי מוכרים לחצו כאן.
הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.

> כשבג"ץ מאשר להרוס כפר בדואי כדי להקים במקומו ישוב ליהודים

ילדי וילדות הכפר הבדואי אום אל-חיראן שמשתתפים בסדנת הצילום (צילום: אודי גורן)

ילדי וילדות הכפר הבדואי אום אל-חיראן שמשתתפים בסדנת הצילום (צילום: אודי גורן)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf