newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הפתעה: השופט הצבאי החליט לשחרר את "גיבורת" ח'אן אל-אחמר

סארה אבו דאהוק הפכה לסמל אחרי שצולמה נגררת בידי השוטרים שהסירו את כיסוי הראש שלה. השופט מצא "חולשות" בעדויות השוטר שטען שנחבל מאבן שזרקה עליו אבו דאהוק לכאורה. במקביל האריך בג"ץ את הצו הארעי המונע את הריסת הכפר

מאת:

בית המשפט הצבאי בעופר הורה היום במפתיע על שחרורה של סארה אבו-דאהוק, הצעירה הפלסטינית שנעצרה באלימות מחוץ לביתה בכפר ח'אן אל-אחמר בשבוע שעבר, לאחר שמצא שיש "חולשה" בראיות נגדה.

במקביל נרשמה הצלחה משפטית נוספת למאבק בח'אן אל-אחמר לאחר שבג"ץ החליט להאריך עד תוקף הצו הארעי שמונע את הריסת הכפר עד לדיון שיתקיים  "לא יאוחר" מה-15 באוגוסט. ההחלטה התקבלה אגב עתירה שבה טענו תושבי הכפר שהמינהל האזרחי סירב לדון בתוכנית שהגישו לו להסדרת הבנייה בכפר, מה שימנע את הריסתו.

אבו דאהוק הפכה לסמל של המאבק בח'אן אל-אחמר לאחר שתועדה בסרטונים בזמן ששוטרים גוררים אותה, אחרי שמשכו מעליה את כיסוי הראש שלה בזמן מאבק ביום רביעי שעבר. אבו דאהוק נעצרה לאחר שנחלצה לעזרת אביה שנעצר  באלימות בידי שוטרים, התעמתה אתם ודחפה אותם.

התביעה הצבאית ביקשה להאריך את מעצרה של אבו דאהוק עד תום ההליכים. בהחלטה יוצאת דופן עבור עצורים פלסטינים, קבע השופט חנן רובינשטיין קיימת חולשה בראיות התביעה והחליט לשחרר את אבו דאהוק בערבות למעצר בית. השופט הסכים לבקשת התביעה לעכב את השחרור עד יום ראשון כדי לאפשר לה לערער על ההחלטה.

סארה אבו דאהוק בבית משפט עופר. קרובי המשפחה מחאו כפיים (צילום: אורן זיו/אקטיבסטילס)

סארה אבו דאהוק בבית משפט עופר. קרובי המשפחה מחאו כפיים (צילום: אורן זיו/אקטיבסטילס)

במהלך הדיון אמר השופט רובינשטיין כי עדותו של השוטר, שטוען שנפגע מאבן שאבו דאהוק זרקה כביכול, אינה מגובה בעדויותיהם של השוטרים הרבים שנכחו במקום. עו"ד גבי לסקי, המייצגת את אבו דאהוק, טענה שנפלו פגמים במעצר ובחקירה. היא הצביעה על כך שהשוטר שהעיד שנפגע מאבן שהשליכה כביכול אבו דאהוק לא הציג מסמכים רפואיים או  צילום המעיד על חבלה.

״השחרור מפתיע משום  שבדרך כלל בית המשפט נותן אמון מלא בעדויות של חיילים ושוטרים", אמרה עו"ד לסקי. "במקרה הזה הצלחנו לכרסם בראיות ולהציג אותן כחלשות מאוד. השוטר שנפגע נקב בשמם של שוטרים רבים אחרים (שנכחו במקום א.ז), אך הם לא כתבו בעדותם על האירוע ולא הזכירו את סארה בשמה״,  אמרה עו״ד לסקי בתום הדיון.

הדיון, שארך כשעתיים, נערך באולם מספר 5 בבית המשפט הצבאי, שבו רק מספר מקומות בודדים לקהל.עו״ד לסקי טענה במהלכו ש-11 העצורים שנעצרו באותו היום, חלקם מהכפר, שהואשמו בהאשמות דומות, שוחררו בערבות כבר בשבוע שעבר, ולכן יש לשחרר גם את אבו דאהוק לביתה. היא הוסיפה שאבו דאהוק לא בחרה לצאת להפגנה, אלא נעצרה סמוך לביתה. עו"ד לסקי ציינה שהמעצר האלים והסרת כיסוי פגעו קשות ברגשותיה של סארה ושל משפחתה.

״נשים היום הן מטרה מאוד נוחה," אמרה עו"ד לסקי, "רוצים להראות שגם את הנשים צריך לשים מאחורי סורג ובריח, לא רק את הגברים. יש לנו דוגמאות למכביר שבהן הצבא או המשטרה מגיעים לביתן של פלסטיניות, והן, באופן אינסטינקטיבי, מנסות להגן על הבית ועל המשפחה והופכות לעברייניות בעיני הכובש״.

בסוף הדיון קרובי משפחתה של אבו דאהוק מחאו כפיים ונראו מופתעים לטובה מההחלטה הלא שגרתית. בהחלטת השחרור קבע השופט רובינשטיין, כי קיימת עילת מעצר עד תום ההליכים מכיוון שהאשמה היא זריקת אבנים, ובכל זאת החליט על שחרור בערבות של 5000 שח וערבות צד ג׳ של דודה ואמה של סארה. השופט אמר שמכיוון שישנו כרגע צו ארעי המונע את הרס הכפר, הסיכוי לעימות עם כוחות הצבא בקרוב נמוך. כמו כן הוסיף שהוא מקווה תשעת ימי המעצר שכבר ריצתה "ירתיעו" את אבו דאהוק.

 

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf