newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מאום אל-פחם לתל אביב: הפגנות נגד רצח מפגינים בעזה

מאות הפגינו מול בית ז'בוטינסקי בתל אביב. נוגה מלכין מתנועת עומדים ביחד: "לא ייתכן שבירושלים שותים שמפניה, בזמן שבעזה מפגינים מתים". הפגנות התקיימו גם באום אל-פחם, ירושלים, חיפה, רהט ובאוניברסיטאות

מאת:

"אין שום דבר שמצדיק את האש החיה כלפי מפגינים ואת עשרות הנרצחים. זה היה טבח, כשכל מפגין ניתן להתיר את דמו כאילו חייו אינם שווי ערך. הממשלה ממשיכה לעצום עיניים לכאב, הייאוש והעוני של תושבי עזה". כך אמר היום ח"כ איימן עודה, יו"ר הרשימה המשותפת,  בהפגנת מחאה שבה השתתפו מאות אנשים באום אל-פחם.

הפגנות מחאה נערכו גם מול בית ז'בוטינסקי בתל אביב, בירושלים, ברהט, בחיפה, ביפו, במג'דל כרום, ובאוניברסיטאות בן גוריון, תל אביב והעברית.

מפגינים בתל אביב נגד הרג המפגינים בעזה (צילום: אקטיבסטילס)

מפגינים בתל אביב נגד הרג המפגינים בעזה (צילום: אקטיבסטילס)

כ-500 אנשים הפגינו מול בית ז'בוטינסקי בתל אביב במחאה על ההרג בעזה. בין המפגינים היו גם חברי הכנסת מוסי רז ממרצ ודב חנין מהרשימה המשותפת. נוגה מלכין, פעילה בתנועת "עומדים ביחד", אמרה בנאומה: ״לא ייתכן שכשאנשים שותים שמפניה בירושלים, אנשים מתים בעזה. יש דרך אחרת, לא צריך לירות על מפגינים אפשר לדבר וצריך לשנות. איפה שיש מאבק, יש תקווה״  המפגינים ירדו לרחוב קינג ג'ורג'  וחסמו אותו למשך כשעה. המשטרה במקום מנעה מהמפגינים לצאת לצעדה ברחובות העיר.

יעלה רענן, תושבת עוטף עזה ופעילה ב"קול אחר", אמרה שהממשלה יכלה להסיר את המצור ולא עשתה זאת. "ששים אנשים שהלכו למותם מגיע ממקום של סבל עצום, סבל של אין תקווה סבל של אין מים, אין עבודה, אין עתיד אין כלום. כל עוד שכנינו יסבלו, גם אנחנו נסבול"

ניב שחם, ממלא מקום מנכ"ל שלום עכשיו, אמר שמדיניות הממשלה מובילה לאסון. "מה חשבתם שייקרה ממדיניות ניהול הסכסוך? שהוא ייעלם? אסור לנו להישאר אדישים למצוקה של אנשים שמפגינים. אמו קוראים לממשלת ישראל לעצור את מדיניות הפתיחה באש ולעצור את גלישת האלימות לגדה המערבית".

מנהיגי הציבור הערבי מפגינים באום אל-פחם. גם במג'ד אל-כרום התקיימה הפגנה (צילום: תקשורת הרשימה המשותפת)

מנהיגי הציבור הערבי מפגינים באום אל-פחם. גם במג'ד אל-כרום התקיימה הפגנה (צילום: תקשורת הרשימה המשותפת)

באום אל פחם השתתפו מאות בהפגנת מחאה נגד הרג המפגינים בעזה." לישראל היה ויש את היכולת להסיר את המצור מעל עזה. אנחנו חייבים להציב אלטרנטיבה מוסרית למלבי האש שיושבים בממשלה, כדי שיהיה איזשהו עתיד לחיים שלנו כאן, לכל האזרחים, לשני העמים". אמר איימן עודה, יו"ר הרשימה המשותפת.

מפגינים בחיפה נגד הרג המפגינים בעזה (צילום: דלית שמחאי)

מפגינים בחיפה נגד הרג המפגינים בעזה (צילום: דלית שמחאי)

כ-250 מפגינים ומפגינות יצאו לשדרות בן גוריון שבחיפה  וקראו קריאות הזדהות ותמיכה עם תושבי עזה. מול המפגינים עומדת קבוצה של עשרה מפגינים עם דגלי ישראל. בתווך שוטרים רבים, מספר מפגינים נעצרו.

ההפגנה באוניברסיטת בן גוריון (צילום: אורן יפתחאל)

ההפגנה באוניברסיטת בן גוריון (צילום: אורן יפתחאל)

כמאה איש, רובם סטודנטים ערבים, וכעשרים מפגינים יהודים, השתתפו בעצרת מחאה ספונטנית נגד הרג המפגינים בעזה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. ממול התארגנה הפגנה של אנשי ימין שניסו להפריע ולקלל. המשטרה חצצה עם מחסומים, אבל ההפרעה המשיכה. נעצרו כמה סטודנטים ערבים שהניפו דגלי פלסטין.

ההפגנה בכניסה לאוניברסיטת תל אביב (צילום: תא הסטודנטים של חד"ש, אוניברסיטת ת"א)

ההפגנה בכניסה לאוניברסיטת תל אביב (צילום: תא הסטודנטים של חד"ש, אוניברסיטת ת"א)

כמה עשרות סטודנטים, רובם פלסטינים, התכנסו בכיכר אנטין בכניסה הראשית לאוניברסיטת תל אביב למחות כנגד הטבח במפגינים העזתים. כוחות משטרה הגיעו למקום כדי לאבטח את ההפגנה, ויצרו מתחם מגודר לסטודנטים המוחים וכן להפגנת נגד שלא התקיימה. מספר סטודנטים שעברו במקום קראו קריאות גנאי כנגד המפגינים, אך לא היו עימותים.

גם באוניברסיטה העברית בירושלים התקיימה הפגנה היום בצהריים של כמה עשרות סטודנטים ואנשי סגל.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf