newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

300 תושבי כפר דקייקה בדרום הר חברון עומדים בפני גירוש

בית המשפט העליון יכריע בשבוע הבא האם הכפר דקייקה, הממוקם בדרום הר חברון, ייעקר וייהרס ותושביו יגורשו לכפר חמיידה הסמוך - שגם הוא נמצא בסכנת הריסה. רבנים לזכויות אדם: "הפרה חמורה של המשפט הבינלאומי"

מאת:

בבוקר יום שני הבא (17.7) ייערך דיון בבג"צ לגבי עתיד הכפר הפלסטיני דקייקה שעומד בפני איום הריסה ועקירה. המדינה מתעקשת שהכפר, הנמצא בשוליים של דרום הר חברון בשטחי סי, ייהרס עד מרץ 2018 ותושביו יעברו לכפר הסמוך חמיידה – שגם הוא מצוי בסכנת עקירה.

הכפר הפלסטיני-בדואי דקייקה מונה מעל 300 תושבים. הוא ממוקם בקצה הדרומי של הגדה המערבית. מתוך 140 מבנים, ל-111 קיימים צווי הריסה סופיים בשל מעמדם הלא חוקי. בניסיון לתקן את המצב ולאפשר בנייה, הגיש הכפר תכנית מפורטת על ידי מתכנן מקצועי, פרופ' ראסם ח'מאיסי. תכנית זו נדחתה על ידי המנהל האזרחי וכתגובה, ב-2014 הוגשה עתירה לבג"צ הדורשת את קבלת תכנית המפורטת או לחילופין להורות למינהל האזרחי ליזום תוכנית משלו לכפר, שתאפשר את המשך קיומו במיקומו הנוכחי.

במקרה והעתירה תדחה, או אם בית המשפט יסרב להתערב ב-17 ביולי ולהגן על התושבים מפני הריסה, המדינה עלולה להרוס את הכפר במלואו או בחלקו. 15 בתים שנבנו לאחר הגשת העתירה, חשופים במיוחד להריסה במידה ובית המשפט לא יגן את התושבים. לתושבי הכפר ואורח חייהם החקלאי הייחודי, יש צרכים ההולכים וגדלים. התושבים מבקשים להמשיך בבנייה בסיסית (צרכים עונתיים בעיקר) בתוך גבולות התכנית המוצעת

יצויין כי ישראל אינה מכירה בכפר ומסרבת לאשר את תכנית המתאר המפורטת שיזמו התושבים, אשר תאפשר לתושבים להגיש בקשות לקבלת היתרי בנייה. ללא תכנית מאושרת תושבי הכפר נאלצים לבנות באופן בלתי חוקי. ישראל מבקשת לגרש בטרנספר את תושבי דקייקה לכפר חמיידה תוך שנה. עם זאת, עד היום אין לכפר חמיידה תכנית מאושרת גם כן. המשמעות היא שתושבי דקייקה יהיו פגיעים ושוב חשופים לסיכון של העברה בכפייה והריסות נוספות בעקבות יישום "פתרון" המדינה.

> האנשים שמורידים את השאלטר למליוני בני אדם

מפת האזור ומיקומו של הכפר דקייקה (רבנים לזכויות האדם)

מפת האזור ומיקומו של הכפר דקייקה (רבנים לזכויות האדם)

הכפר דקייקה הוא חלק מהמועצה הכפרית כעבנה-נג'אדה [Kaabne-Najada]. הוא אינו מפריע לכל קהילה, או לכל פעילות אחרת בסביבה. תצלומי אויר מהמקום מראים שדקייקה היתה קיימת עוד לפני הכיבוש הישראלי בשטחים ב-1967.

בארגון רבנים למען זכויות האדם אומרים כי "בניגוד לטענות שנשמעו בבית המשפט, ותוך כדי הפרה של חוקי בית המשפט הבינלאומי, עקירת הכפר תקטע המשכיות של מנהגים מסורתיים וקבלה שלטונית של בעלות הבדואים על אדמותיהם על ידי המשטרים ששלטו בגדה המערבית טרם הכיבוש הישראלי. העברה בכפייה של תושבים מוגנים בשטח כבוש אסורה ומהווה הפרה חמורה של המשפט הבינלאומי ההומניטרי".

> כשהמילה כיבוש מפסיקה לתאר את מה שקורה בין הים לירדן

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

"אנחנו צועקים, רעבים ומתים לבד": החיים בחורבות שג'אעייה

הפלישה של ישראל לשכונה שבמזרח העיר עזה, שנמשכה חודשים, הותירה אחריה הרס מוחלט. התושבים, עדיין תחת מצור, מסכנים את חייהם רק כדי לשים ידיהם על שק קמח אחד

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf