newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

כבר לא מסוכן: אחרי 10 חודשי מעצר מנהלי שוחרר העיתונאי עומר נזאל

העיתונאי הפלסטיני נכלא ללא משפט לאחר שנטען ללא ראיות שהוא פעיל בחזית העממית. עומר נזאל הכחיש את הטענות, וזכה לתמיכה בינלאומית. ארבעה עיתונאים נוספים יושבים כיום במעצר מנהלי

מאת:

בתום עשרה חודשים בכלא ללא משפט שוחרר הבוקר (שני) ממעצר מנהלי העיתונאי הפלסטיני עומר נזאל. העיתונאי, שמשמש כחבר מזכירות ארגון העיתונאים הפלסטיני, זכה לקבלת פנים חמה מצד משפחתו ותומכיו כששוחרר מכלא עופר, ליד רמאללה.

עומר נזאל (55) נעצר באפריל בשנה שעברה במחסום אלנבי, כשהיה בדרכו לכנס בינלאומי של עיתונאים באירופה במסגרת תפקידו בארגון העיתונאים הפלסטיני. הוא נחקר במשך כשבוע, ולאחר שלא נמצאו ראיות כלשהן שביצע עבירה – הוצא נגדו צו מעצר מנהלי לארבעה חודשים. הצו הוארך פעמיים, באוגוסט ובנובמבר, והיום תמה תקופת המעצר השלישית.

בכל התקופה הזאת נזאל הוחזק ללא משפט. בצבא, שהוציא את צו המעצר המנהלי, טענו שהעיתונאי חבר בארגון החזית העממית ומהווה סכנה לביטחון האזור – אך לא הציגו ראיות לכך, ולנזאל לא הייתה אפשרות להתגונן. נזאל ועורך דינו הכחישו בתוקף את הטענות והתעקשו שהוא אינו חבר בשום ארגון. תומכיו של נזאל טענו שהוא נרדף על ידי ישראל בשירות הרשות הפלסטינית בשל ביקורת שפרסם במסגרת עבודתו העיתונאית על הרשות – מעין עסקה סיבובית נפוצה במסגרת "התיאום הביטחוני".

> יש פרטנר, והוא מחכה לנו ברמאללה

עומר נזאל מתקבל על ידי בני משפחה ותומכים מחוץ לכלא עופר (STR / פלאש90)

עומר נזאל מתקבל על ידי בני משפחה ותומכים מחוץ לכלא עופר (STR / פלאש90)

מעצרו של עומר נזאל גרר גינויים של עיתונאים ברחבי העולם. בעת הארכת המעצר האחרונה שלו אמר נשיא פדרציית העיתונאים הבינלאומית, פיליפ לרות', ש"מדיניות המעצרים המנהליים של ישראל מהווה הפרה של זכויות אדם, של הזכות למשפט הוגן ושל חזקת החפות. אנחנו מוטרדים מאוד מכך שהרשויות בישראל ממשיכות במדיניות זו ומאריכות אותה ללא הגבלת זמן".

היום, כאמור, שוחרר עומר נזאל לביתו. כנראה שמעכשיו – לפי הצבא – הוא פתאום, במכה אחת, הפסיק להיות מסוכן, כמו אינספור עצורים מנהליים אחרים שיושבים חודשים ואף שנים בכלא, משתחררים, ופתאום אינם מסוכנים.

בבתי הכלא ממשיכים להיות מוחזקים במעצר מנהלי ארבעה עיתונאים פלסטינים נוספים: מוחמד אל-קיק (שכבר ישב במעצר מנהלי בעבר, שבת רעב, שוחרר ושוב נעצר), אוסאמה שאהין, מנהל תחנת רדיו שנסגרה על ידי הצבא, חסן ספדי, ונידאל אבו-עכר.

בשל ריבוי המעצרים המנהליים של עיתונאים, החליט לאחרונה ארגון העיתונאים בישראל להתחיל לפעול בנושא. כנס ראשון של הארגון על מעצרים מנהליים צפוי להתקיים בקרוב. גילוי נאות: הח"מ חבר מזכירות הארגון, ומרכז את הצוות שמטפל בנושא.

> אחרי שנים של מאבק: הסכם קיבוצי לעובדים הפלסטינים במפעל בהתנחלות

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf