newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

דחפורים הרסו ארבעה בתים בוולאג'ה, כפר בי-ם מעבר לגדר ההפרדה

חלקו הצפוני של הכפר סופח לירושלים אחרי 1967, אבל מאז לא ניתנו בו היתרי בנייה. הכפר נשאר מעבר לגדר ההפרדה, העירייה לא נותנת בו שירותים, חוץ משירותי הריסה, כמו הבוקר. כעשרה פלסטינים נפצעו מידי מג"ב

מאת:

דחפורים שפעלו מטעם הוועדה המחוזית בירושלים הרסו הבוקר (שני) ארבעה בתים בכפר ולאג'ה, הנמצא מעבר לגדר ההפרדה, אבל פורמלית שייך לירושלים. כשבעה עד עשרה פלסטינים נפצעו במהלך ההריסה, לאחר שהתנגדו לכוחות מג"ב שהתלוו לדחפורים.

חלקו הצפוני של הכפר סופח לירושלים ב-1967 ויש בו כמאה בתים. מכיוון שעיריית ירושלים סירבה להכין תכנית מתאר לכפר, כל הבתים שנבנו מאז 1967 הם ללא היתר. תכנית מתאר שהכינו התושבים נדחתה בידי הוועדה המחוזית בטענה שמדובר ב"שטח ירוק".

העירייה מעולם לא סיפקה לכפר שירותים, וגדר ההפרדה מנתקת את הכפר כולו מירושלים. למרות זאת מאז 2016 הוועדה המחוזית חזרה להוציא צווי הריסה בכפר. יחד עם הבתים שנהרסו היום, מספר הבתים שנהרסו על פי צווים שהוציאה הועדה המחוזית מגיע ל-13.

דחפורים הורסים את אחד הבתים בוולאג'ה. נגד 55 בתים נוספים עומדים צווי הריסה (צילום: אביב טטרסקי)

דחפורים הורסים את אחד הבתים בוולאג'ה. נגד 55 בתים נוספים עומדים צווי הריסה (צילום: אביב טטרסקי)

על 55 בתים נוספים תלויים ועומדים צווי הריסה, אולם הצווים מעוכבים בגלל עתירות לבית המשפט. העתירה של כמה בעלי בתים נדחתה לאחרונה, ועל רקע זה הגיעו ההריסות של היום.

הבוקר, אחרי ששני הבתים הראשונים נהרסו, התבצרו תושבים בבית השלישי. בתוך הבית, על הגג שלו ומסביבו היו כ-150 איש. מאוחר יותר נהרס גם הבית הרביעי. הבתים שנהרסו שייכים למשפחות אבו חיארה, אבו תין, חג'ג'לה וע'אזם. בסך הכל, יותר מ-30 איש איבדו את בתיהם.

אחרי שעתיים של התבצרות, כוחות מג"ב ירו גז מדמיע. חלק מהאנשים הגיבו בידויי אבנים ושוטרי מג"ב ירו כדורי גומי. העימות נמשך כעשרים דקות.

בין שבעה לעשרה פלסטינים נפצעו בעימותים. לפחות אחד מהם פונה מחוסר הכרה לבית החולים אחרי ששוטר היכה בראשו בקת רובה. פלסטיני אחר נפצע מכדור גומי. גם ישראלית אחת שהגיעה לתמוך במתנגדי ההריסות נפצעה קל.

לפי האירועים של השנתיים האחרונות, נראה שישראל נחושה להוציא לפועל את הריסת כל החלק הירושלמי של הכפר בו חיים 800-1,000 איש.

אביב טטרסקי הוא חוקר בעמותת עיר עמים

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf