newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

פעילים בח'אן אל אחמר: גורלו של הכפר נחרץ

היום, בפעם השנייה ברציפות, הגיעו דחפורים לכפר הבדואי הצפוי להריסה ליד מעלה אדומים. הפעם העבודות נעשו גם בין הבתים. פעילים ניסו לעצור את הדחפורים, שלושה נעצרו

מאת:

כוחות משטרה מלווים בחפורים,, צבא ומנהל אזרחי הגיעו בשעות הבוקר המוקדמות לח'אן אחמר, זה היום השני ברצף, כדי להמשיך את העבודות לקראת הריסת הכפר הבדואי, שנמצא סמוך למעלה אדומים.

אתמול החלו הדחפורים להכשיר דרכים בכפר כדי לאפשר גישה לכוחות הריסה ופינוי, שצפויים לצאת לפועל בימים הקרובים. היום הם המשיכו בהכנת דרכי עפר בכפר. עם הגעת הדחפורים הבוקר, כעשרה פעילים פלסטינים, ישראלים ובינלאומיים התיישבו מול אחד מהם וחסמו את העבודות כשהם קשורים זה לזה בשרשראות. מאחוריהם עמדו עשרות פלסטינים ותושבי הכפר שקראו קריאות נגד הריסת הכפר.

פעיל אחד הצליח להיקשר לבולדוזר עצמו. השוטרים הכריזו על האזור כשטח צבאי סגור, ואחרי מספר דקות עצרו שלושה פעילים בינלאומיים. בהמשך הבוקר ריכזו כוחות המשטרה את כל הפעילים בחצר בית הספר ומנעו מהם לעזוב את המקום.

בניגוד לאתמול, אז התנהלו העבודות עבדו רק מסביב לבתים, היום החלו בעבודות בין הבתים עצמם וליד בית הספר. המשטרה מנעה גם מתושבי הכפר לנוע בחופשיות בכפר.

עיתונאים ופעילים, שניסו להגיע למקום, נעצרו בכביש הראשי על ידי שוטרים שגם חסמו את החניה שממול לכפר וחילקו דוחות תנועה למי שחנה בשוליים ואפילו למי שנעצר לרגע להוריד נוסעים.

דיפלומטים משוודיה, אירלנד, נורווגיה, הולנד, בריטניה ומדינות נוספות ערכו ביקור קצר בכניסה כפר, אך עזבו מבלי שניתן להם לסייר בכפר עצמו.

״למרות שאלה עבודות הכנה, בפועל ההריסה החלה״, אמרה פעילה שנמצאת בכפר כדי לתמוך בתושבים. ״עוד לא הורסים בתים, אבל נראה שגורלו של הכפר נחרץ״.

בלילה ישנו בכפר עשרות פעילים והם מתכננים שהייה רצופה במקום בימים הקרובים. למרות הגבלות הגישה למקום, פעילים ותומכים רבים צפויים להגיע לקראת סוף השבוע. מחר (שישי) בצהריים תתקיים תפילת יום שישי גדולה בכפר במחאה על ההריסה הצפויה.

 

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf