newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: מאות אלפים צעדו ברומא לציון יום המאבק באלימות נגד נשים

נשים מכל שכבות האוכלוסיה, מכל הגילים האמונות והנטיות הפוליטיות כבשו את הרחובות. בכל 72 שעות נרצחת אישה באיטליה. ובישראל: מאז תחילת 2018 נרצחו 21 נשים בידי קרוביהן. מחר תתקיים הצעדה בתל אביב

מאת:

מאות אלפי נשים מכל רחבי איטליה צעדו הערב במרכז רומא במחאה על אלימות נגד נשים, רצח נשים, סקסיזם והומופוביה. הצעדה, המתקיימת זו השנה השלישית, נערכת ערב יום השנה הבינלאומי לציון המאבק באלימות נגד נשים. בשנה שעברה השתתפו בצעדה כמאתיים אלף נשים וגברים. לדברי הפעילות המארגנות השנה צפויות להשתתף קרוב לחצי מיליון צועדות.

"הסיבה להתעוררות נעוצה בקמפיין המי טו שהיכה גלים גם באיטליה, ובממשלה הימנית שמרנית שניצחה בבחירות, המונהגת בין השאר על ידי ברלוסקוני", אומרת לציה פעילת הארגון המרקסיסטי לנינסטי CARC.

"אנחנו צועדות כדי להזכיר לאיטלקים שכל 72 שעות נרצחת אישה בארצנו, וזה רק מה שמדווח. רבים ממקרי הרצח מבוצעים בשל קנאה ושנאת נשים". כ-150 נשים נרצחות מדי שנה באיטליה בידי בני זוגן. הנתון הזה הוא מהגבוהים באירופה.

סילביה, פעילה בארגון AD'AR למניעת רצח נשים, היוזם את הצעדה ומחזיק בסניפים בכל רחבי המדינה, מתארת את אותם הנתונים ואת אדישות הכנסייה והממשלה למצב. לדבריה, רומא נבחרה כמיקום הצעדה גם בגלל היותה מושב הכנסייה ושפע מוסדות הממשלה והדת שבה.

ההפגנה בלטה בססגוניותה, ובעשרות רבות של קבוצות המאופיינות בתלבושות ובכרוזים שונים הקוראים להפסקת האלימות נגד נשים ולמתן חירות פיזית ורגשית לנשים. הקבוצות כללו נשים מכל שכבות האוכלוסיה, הגילאים והנטיות הפוליטיות, ולרגעים נראתה הצעדה כפסטיבל שמח. בין הצועדות נצפו עשרות נשים באפודים צהובים, סמלה של המחאה נגד עליית מחירי הדלק ברחובות פריז, שבמהלכה אשה אחת כבר מצאה את מותה השבוע.

לצעדה הצטרפתי לאחר שפעילות הווסטים הצהובים הבחינו בי צופה מחלון חדר המלון וקראו לי לרדת. הן לא המשיכו לצעוד עד שסימנתי שאני מצטרפת אליהן, וירדתי למטה. כמשתתפת קבועה בצעדות השונות למען זכויות אדם המתקיימות בישראל, הממה אותי כמות המשתתפות העצומה והרבגוניות שלהן – נשים צעירות, נשים בעלות שיער שיבה, גם על הליכונים, לבנות, שחורות, שמרניות ואקטיבסטיות, דתיות עטויות צלב וחילוניות הקוראות נגד האפיפיור, נשים בלבוש רשמי וכאלו בתחפושות צבעוניות. כולן צועדות יחד וקוראות למיגור האלימות בכל איטליה.

את מלאכת התיעוד שלי קטעו הפעילות המרקסיסטיות שסחפו אותי איתן לשירת "בלה צ'או" אליה הצטרפו מאות נוספות.

ובישראל: מדו"ח חדש שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לציון יום השנה לאלימות נגד נשים עולה כי כ-100 אלף נשים הוטרדו מינית במהלך שנת 2017. 97% מהנשים שהוטרדו מינית לא דיווחו על כך למשטרה מסיבות שונות. על פי נתונים שמפרסם ארגון ויצ"ו, מאז תחילת 2018 נרצחו 21 נשים בידי קרוביהן – עלייה של כ-30% מהשנה שעברה. כמעט מחצית מהנשים שנרצחו בשנתיים האחרונות הגישו תלונות למשטרה בשל אלימות שהופנתה נגדן. הגשת התלונה לא עזרה למנוע את הרצח שלהן. בכל יום נפתחים בישראל בממוצע 50 תיקים בשל אלימות במשפחה. יותר מ-13 אלף נשים נפגעות אלימות טופלו בשנה האחרונה ברשויות השונות.

מחר אשתתף בעזרת השם בצעדות המחאה המקבילות בישראל. המרכזית שבהן תצא בשעה 18:30 מכיכר רבין בתל אביב ותסתיים ברחבת הסינמטק, שם תיערך עצרת המחאה השנתית.

ריקי אופנהיים, פסיכולוגית בשירות הציבורי.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf