newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שיעור בשוויון: תיכוניסטיות יפגינו נגד אפליה מגדרית

דורשות להפסיק את האפליה בקוד הלבוש בין נערות לנערים בבתי הספר, וקוראות להקצות משאבים לתוכנית לימוד בנושאי מגדר וחינוך מיני ולסדנאות מגדר לצוותים החינוכיים. שישי ב-11 וחצי בכיכר רבין

מאת:

כותבת אורחת: רותם אלישע

מחר (שישי) בשעה 11 וחצי תתקיים בכיכר רבין בתל אביב הפגנה ראשונה מסוגה של נערות מכל רחבי הארץ כנגד היעדר שיעורי מגדר וחינוך מיני ונגד אפליה בקוד לבוש בבתי ספר רבים בארץ. מי היה מאמין שמדף פייסבוק אחד תצמח מחאה כה גדולה שלא מתמקדת רק בבעיות החיצוניות של אפליה על רקע מגדרי, אלא מבינה שאלו משמרות את החברה הסקסיסטית והמפלה בה אנו חיות.

עם תחילת שנת הלימודים פתחתי דף פייסבוק שנקרא "מפסיקות לשתוק – נלחמות למען החופש והשוויון". את הדף פתחתי בעקבות האפליה בקוד הלבוש בין נערים לנערות בתיכונים רבים. הסיבה שהציגו המורים בבתי ספר רבים הייתה שמכנסיים קצרים לנערות זה לא צנוע וזה עלול גם להפריע לבנים להתרכז ולגרום להטרדות מיניות. האמירות האלו פוגעות מאוד בתלמידות ומעבר לזה פוגעות בנשים ככלל. המסר של "מפסיקות לשתוק" הוא שבמקום לחנך את הנערות איך להתנהג ואיך להתלבש כדי שלא יטרידו אותן, צריך לחנך את הנערים לא להטריד מינית וזה לא משנה מה הבחורה לבשה, עשתה או שתתה.

> מורי המכינה באוניברסיטת ת"א נאבקים נגד סגירתה

"מפסיקות לשתוק" (צילום: רותם אלישע)

"מפסיקות לשתוק" (צילום: רותם אלישע)

בנוסף לכך משרד החינוך אינו מקצה משאבים למען תכנית לימודית מסודרת בנושא מגדר וחינוך מיני. בעקבות כך תלמידים ותלמידות רבות נחשפים למידע שגוי לגבי מין, הסכמה, רצון, אמצעי מניעה ועוד. את רוב המידע שואבים בני הנוער מפורנו, מה שגורם לתרבות אלימה שמחפיצה נשים ורואה בנשים אובייקט מיני ותו לא.

> המהפכה האחרונה של פירון: איך לקחת כסף מחלשים ולצאת חברתי

סדנת מגדר לבנות נוער. "מפסיקות לשתוק" (צילום: רותם אלישע)

סדנת מגדר לבנות נוער. "מפסיקות לשתוק" (צילום: רותם אלישע)

בהפגנה אנו נדרוש ממשרד החינוך: להפסיק את האפליה בבתי הספר, ולהקצות משאבים לתכנית לימודית מסודרת בנושא מגדר וחינוך מיני ולסדנאות לצוות החינוכי לגבי מגדר כדי שלהעלות את המודעות ורמת הרגישות של הצוותים החינוכיים לנושאים הללו.

רותם אלישע היא תלמידת תיכון מרמלה ופעילה חברתית.

> בין אלי ישי לעדינה בר שלום: השבוע הגורלי של ש"ס

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf