newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

"המסר שלי הוא להתלונן". רוצחת בן זוגה המתעלל שוחררה מהכלא

סימונה מורי הורשעה לפני 22 שנה ברצח בעלה המתעלל. הבוקר הסכימה הפרקליטות לשחרורה המוקדם, לאחר קמפיין ציבורי. "במקום שהמשטרה תגן עליהן, נשים נאלצות להגן על עצמן", נאמר במחאה

מאת:

"המסר שלי הוא ללכת ולהתלונן, לא לעשות את מה שעשיתי". כך אמרה סימונה מורי, שהשתחררה היום מהכלא לאחר שישבה במאסר 22 שנה בגין רצח בן זוגה שהתעלל בה.

השחרור בא לאחר שהפרקליטות הסכימה מוקדם יותר לשחרורה המוקדם של מורי. "סימונה בכתה, הילדים שלה בכו ואני בכיתי״, אמר עורך דינה של מורי, אריה שרעבי.

"מאז מה קרה איתי, נשים ממשיכות להירצח". סימונה מורי עם צאתה מהכלא היום, מלווה בשניה ילדיה בת אל ודור (צילום: אורן זיו)

"מאז מה שקרה איתי, נשים ממשיכות להירצח". סימונה מורי עם צאתה מהכלא היום, מלווה בשניה ילדיה בת אל ודור (צילום: אורן זיו)

בצאתה מהכלא המתינו למורי שני ילדיה, בת אל ודור. מורי אמרה לעיתונאים, כאמור, כי היא ממליצה לנשים אחרות במצבה להתלונן ולא לעשות את מה שעשתה, אבל "אני לא בטוחה שזה יעזור כי מאז מה שקרה איתי, נשים ממשיכות להירצח. זה לא פשוט לכלוא נשים לשנים ארוכות. צריך שיהיה שיקום. אין פה נשים עבריינות".

עשרות מפגינות התקבצו הבוקר, עוד לפני שפורסמה הודעת הפרקליטות, מחוץ לוועדת השחרורים ברמלה וקראו ״סימונה אנחנו איתך״.

הפעילה החברתית כרמן אלמקייס אמרה במהלך ההפגנה, כי מורי לא היתה צריכה לשבת בכלא כל כך הרבה שנים. "גברים שרצחו קיבלו עונשים שהם בדיחה לעומת סימונה", אמרה אלמקייס. ״כדאי שתפנימו את המושג הגנה עצמית לנשים נפגעות אלימות, שנאלצו לפעול במקום שאתם תגנו עליהן". היא הביעה את תקוותה שמשטרת ישראל תפנים את הלקח ו"תשמור על נשים וילדיהן בכל מקום״.

עו"ד שרעבי סיפר שבמהלך הדיון הוא פירט את הדרך שעברה מורי. "הפרקליטות הסכימה לשחרור לאור השינוי שעברה סימונה בכלא״, הוא סיפר.

"סימונה בכתה, הילדים בכו, אני בכיתי". בת אל, בתה של סימונה מורי, אחרי החלטת הפרקליטות להסכים לשחרורה (צילום: אורן זיו)

"סימונה בכתה, הילדים בכו, אני בכיתי". בת אל, בתה של סימונה מורי, אחרי החלטת הפרקליטות להסכים לשחרורה (צילום: אורן זיו)

״אני שמחה סוף סוף לפגוש את אמא״, אמרה בתה, בת אל, ״תודה לכולם, אנחנו מתרגשים מכדי לדבר״.

לפני 22 שנה הורשעה מורי ברצח בעלה המתעלל, שלום רחבי, ונידונה למאסר עולם. לאחרונה, שש שנים לפני השחרור המתוכנן, מובילים ילדיה ופעילות פמיניסטיות מאבק ציבורי לשחרורה המוקדם.

מורי הייתה בת 15 כשפגשה את בן זוגה, שהיה מבוגר ממנה ביותר מעשר שנים. במשך שנים ארוכות הוא התעלל בה, איים לפגוע בה והיכה אותה. מורי אושפזה בבית חולים, התלוננה במשטרה, במוסדות הרווחה ואפילו הגיעה למקלט לנשים מוכות. אך כלום לא עזר.

בנובמבר 1996 אותרה גופתו של רחבי – בשלב זה בעלה בנפרד – במחסן ליד ביתו ביפו. מורי נעצרה ביחד עם מי שהיה באותה העת בן זוגה החדש, ושניהם הואשמו ברצח ונדונו למאסר עולם. מאסרה של סימונה נקצב ל-28 שנה.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מרצים רבים תמכו במכתב הנזיפה במרצה בגלל הדעות שלה על 7 באוקטובר. סטודנטים באוניברסיטה העברית מפגינים למען הדחתה של פרופ' נדירה שלהוב-קיבורקיאן (צילום: חיים גולדברג / פלאש 90)

מרצים רבים תמכו במכתב הנזיפה במרצה בגלל הדעות שלה על 7 באוקטובר. סטודנטים באוניברסיטה העברית מפגינים למען הדחתה של פרופ' נדירה שלהוב-קיבורקיאן (צילום: חיים גולדברג / פלאש 90)

אקדמיה שלא יוצאת נגד ההרג והדיכוי לא ממלאת את תפקידה

כשהופיע איום על ביטול פרסי ישראל, האקדמיה בישראל הזדעקה. אבל היא בוחרת למלא את פיה מים ביחס לזוועות בעזה, ואפילו עוזרת בסתימת הפיות של סטודנטים ומרצים פלסטינים. ככה לא עושים אקדמיה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf