newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

‫שתי מצלמות שבורות: מתנחלים תקפו את צלם אקטיבסטילס בסיור בחברון‬

צלם אקטיבסטילס התלווה לסיור של שוברים שתיקה בחברון יחד עם הסופר האירי קולם טובין. למול עיניהם של שוטרים שהיו במקום תקפו אותם מתנחלים

מאת:

למול עיניהם של שוטרי מג"ב תקפו היום (שלישי) מתנחלים את צלם אקטיבסטילס אורן זיו ואת איש שוברים שתיקה יהודה שאול בזמן שהיו בסיור בחברון עם הסופר האירי קולם טובין. שתי מצלמות של זיו, שגם הגיש תלונה בתחנת המשטרה בחברון, נפגעו. התקיפה הזו מצטרפת לשורה ארוכה של תקריות ואירועים אלימים מצד מתנחלים וגורמי בטחון נגד עיתונאים בשטחים הכבושים.

תיעוד חלקו השני של האירוע: צלם אקטיבסטילס מותקף לעיני השוטרים (צילום: דוד שטקין):

לאחר שביקרו בכפר סוסיא הגיעו השלושה לחברון, לסיור שתואם מראש מול המשטרה. מדובר באחד משורה של סיורים שמארגן שוברים שתיקה בישראל ובשטחים הכבושים לסופרים בולטים מרחבי העולם במסגרת פרויקט שיאגד מאסות שיצאו לאור כספר ביוני 2017 לציון 50 שנים לכיבוש הישראלי בגדה המערבית ועזה.

זיו מספר כי כשעברו ליד מערת המכפלה יצאו לכיוונם שני בחורים צעירים, אחד מהם אוחז בבקבוק, והתחילו לקלל את שאול "אני אזיין אותך!" ואחד מהם איים כי ישבור עליו בקבוק. זיו שהבחין בהתרחשות הרים את המצלמה שלו והחל לצלם. אחד הבחורים בעט במצלמה והיא נפלה ונשברה.

שני מג"בניקים ששהו במחסום סמוך הגיעו מיד למקום והזיזו את שני התוקפים אחורה. בזמן שהמג"בניקים ניסו להזיז אותם אחורה אחד מהתוקפים בעט שוב לכיוונו של זיו ופגע במצלמה נוספת שלו. "ביקשנו מהשוטרים שיעכבו אותם או שלפחות יקחו מהם פרטים. אבל הם סרבו", אומר זיו. "אם אלו היו פלסטינים שמתקיפים ככה יהודים בחברון זה כבר היה נגמר אחרת".

בינתיים הגיעו למקום שוטרים נוספים, גם הם לא שעו לבקשות של זיו ושאול לפעול נגד התוקפים. השוטרים טענו שהם לא ראו דבר. ובזמן הזה הספיקו שני התוקפים להיעלם מהמקום. השוטרים לא היו מוכנים לרשום את תלונתו של זיו והפנו אותו להגיש תלונה בתחנת המשטרה.

לזיו אין באמת ציפיה שהמשטרה תטפל בתלונה שלו, אבל הגשת התלונה במשטרה מבחינתו היא עקרונית. עיתונאים וצלמי עיתונות שפועלים בשטחים הכבושים לא רק שלא מקבלים הגנה מהשוטרים, כמו במקרה הזה, אלא גם נתונים לתקיפות מצד כוחות הבטחון. על פי דו"ח שפורסם לאחרונה במהלך שנת 2015 נרשמו 407 התקפות של כוחות ישראלים כנגד עיתונאים, שחלקן התקפות גופניות (כ-42%) והשאר מתחלק בין מניעת גישה לסיקור, מעצרים, נזק לציוד, שימוש בעיתונאים כמגינים אנושיים, ועוד. אלה לא התקפות ספורדיות, אלא חלק מהמציאות היומיומית של אנשי תקשורת פלסטינים.

[עדכון, 14.7] למרות שהסרטון מוכיח הפוך, ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "כח משטרה לא היה במקום והם הגישו תלונה במשטרת מרחב חברון וזה נמצא בחקירה".

הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.

> המלחמה שמנהלת ישראל נגד התקשורת הפלסטינית הרחק מעין הציבור

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf