newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

3 שנים אחרי תחקיר שיחה מקומית: Airbnb יוצאת מההתנחלויות

בעקבות התחקיר שחשף כיצד מרוויחה החברה כסף רב מהשכרת דירות בהתנחלויות, לא פעם על אדמה פלסטינית פרטית, נפתח קמפיין בינלאומי שדרש ממנה לשנות את מדיניותה. היא עשתה זאת היום

מאת:

חברת Airbnb הודיעה היום (שני) כי תפסיק להציג באתריה דירות וחדרי נופש להשכרה שנמצאים בשטחים הכבושים. ההודעה מתפרסמת כמעט שלוש שנים לאחר שהבלוגר ג'ון בראון חשף בתחקיר שפורסם ב"שיחה מקומית" ובמקביל באנגלית ב"מגזין 972+" כי בין הדירות שמפרסמת באתריה חברת Airbnb ישנן גם כאלו הממוקמות במאחזים והתנחלויות בלתי חוקיות, חלקן על אדמה פלסטינית פרטית, וכי בעליהן לא יסכימו להשכיר את חדרי הנופש שלהם לפלסטינים.

בעקבות הפרסום ב"שיחה מקומית" וב-972+ נפתח קמפיין בינלאומי ויראלי תחת ההאשטאג StolenHomes# ובשיתוף פעולה של ארגונים רבים, במסגרתו נוסחה עצומה עליה חתמו מעל 150 אלף איש והתקיימו הפגנות ברחבי העולם, בדרישה מחברת Airbnb להפסיק להרוויח מקיומן של ההתנחלויות ומהכיבוש. היום הודיעה החברה בהצהרה שפורסמה באתר הרשמי שלה: "החלטנו כי עלינו להסיר מהרשומות את הדירות שנמצאות בהתנחלויות הישראליות בגדה המערבית הכבושה כיוון שהן עומדות ביסוד המחלוקת בין ישראלים לפלסטינים".

החברה עדיין לא הודיעה מתי תסיר את המודעות המשווקות דירות בהתנחלויות. נכון לזמן כתיבת הידיעה עדיין ניתן למצוא באתר חדרים לנופש בהתנחלויות, כמו למשל סוויטת אורחים מתוקה וחמימה בהתנחלות אלעזר בגוש עציון, תמורה 30 דולרים ללילה בלבד, או ב-95 דולרים ללילה את "הבית על הגבעה" שבהתנחלות מעלה מכמש ליד רמאללה. ואלו רק דוגמאות. מהאופן בו הוצגו המודעות עד כה ניתן להבין כי החדרים האלו נמצאים בישראל, ב"מחוז ירושלים".

ההצהרה שמפרסמת חברת Airbnb היא הודאה בכוחה של הרשת, כוחם של קמפיינים ציבוריים ושל דעת הקהל להשפיע על התנהלות של חברות בינלאומיות.

צילום מסך מתוך אתר Airbnb

צילום מסך מתוך אתר Airbnb

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

רחוב בשג'אעייה, במרץ 2024 (צילום: מוחמד נג'אר)

"אנחנו צועקים, רעבים ומתים לבד": החיים בחורבות שג'אעייה

הפלישה של ישראל לשכונה שבמזרח העיר עזה, שנמשכה חודשים, הותירה אחריה הרס מוחלט. התושבים, עדיין תחת מצור, מסכנים את חייהם רק כדי לשים ידיהם על שק קמח אחד

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf