newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אחרי העקירה והמאבק: שומר באונ' ת"א יורשה לגדל גינת ירק בעבודה

בעקבות הפגנת הסטודנטים בוטלה הגזרה: אליעזר, השומר הוותיק שמגדל גינת ירק באוניברסיטה, יוכל להמשיך לטפח שיחי עגבניות במקביל לבדיקת התיקים

מאת:

כותבים אורחים: נעמה גסר ויוסף לאור

אליעזר, שומר באוניברסיטת תל אביב שהועבר מעמדתו בגלל גינה שגידל, התבשר היום (שני) שיוכל להמשיך לטפח גינת ירק באוניברסיטה. זאת לאחר מאבק אליו נרתמו סטודנטים, שכלל עצומה בת 2,500 חתימות ואירוע שתילה מחדש של הגינה שהתקיים הבוקר.

כפי שפורסם כאן אתמול, אליעזר עובד באוניברסיטה כשומר כבר קרוב לשמונה שנים, מתוכן בארבע האחרונות בשער 17. אליעזר הועבר לאחרונה לעמדה אחרת, כאשר הסיבה לכך, לפי מה שסיפר, היא הגינה הקטנה שגידל לצד השער. הסטודנטים שגילו על כך החליטו לפתוח במאבק מול האוניברסיטה, נגד היחס הלא מכבד כלפי עובד ותיק ומסור.

הבוקר התאספו עשרות סטודנטים וסטודנטיות ושתלו גינה חדשה במקום זו שנעקרה, על מנת לתמוך באליעזר, לקרוא להחזרתו המידית לעבודה בשער 17, ולבקש שיתאפשר לו להמשיך לגדל את הגינה.

> מה יש לאוניברסיטת תל אביב נגד גינת הירק של אליעזר המאבטח?

סטודנטים בשתילת המחאה בשער 17, אוניברסיטת תל אביב (נגה מרמור)

סטודנטים בשתילת המחאה בשער 17, אוניברסיטת תל אביב (נגה מרמור)

יובל כץ, סטודנט באוניברסיטה, נשא דברים במהלך השתילה: "אני באופן אישי עובר פעמיים ביום בשער ותמיד נהנה לראות את אליעזר מחייך ובודק, עושה את העבודה שלו כמו שצריך, ומצד שני מטפח פה את הסביבה ויוצר אווירה ביתית". עוד הוא הוסיף: "אנחנו היום נאבקים כי האוניברסיטה החליטה להעביר את אליעזר מהשער שלו בגלל הגינה שלו. אנחנו חושבים שכל העובדים הם חלק מהאוניברסיטה, לא פחות מהמרצים ולא פחות מהסטודנטים. הם כאן שנים על גבי שנים ואין שום סיבה שהם לא ירגישו שמקום העבודה שלהם הוא הבית שלהם".

היום בצהריים נאמר לאליעזר שהוא מורשה להקים גינה בעמדתו החדשה, שבה יבלה מעתה את החצי הראשון של כל משמרת, ובחצי היום השני יחזור לעבודתו בעמדה הקודמת בשער 17, ויורשה לטפח שם את הגינה המחודשת. הסטודנטים מברכים על החלטה זו ומודים למנהלת הביטחון, שבחרה לפעול בצורה אנושית ומכבדת.

אליעזר עצמו שמח ומרוצה מהסידור החדש. מנהלת הבטחון וקצין הבטחון, עדי לייטמן, מסרו לנו כי מלכתחילה הבעיה לא הייתה הגינה והדאגה לעובדים עומדת בראש מעיינם.

נעמה גסר ויוסף לאור הם סטודנטים באוניברסיטת תל אביב שהתגייסו לקמפיין למען הגינה של אליעזר

> מדריך ליהודים: כך תתמודדו עם ערבים שצמים ברמדאן

סטודנטים בשתילת המחאה בשער 17, אוניברסיטת תל אביב (נגה מרמור)

סטודנטים בשתילת המחאה בשער 17, אוניברסיטת תל אביב (נגה מרמור)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf