newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

קמפיין רחב קורא לשחרור האזרחית הירדנית שעצורה בישראל

היבא אללבדי עצורה מאז אוגוסט מבלי שהוגש נגדה כתב אישום, ושובתת רעב כבר 35 יום. פעילות למען שחרורה קיימו מיצג בכיכר הבימה, בניסיון להעלות את נושא המעצרים המינהליים למודעות. מחר תתקיים משמרת מחאה מול הדיון בעירעורה בבית המשפט הצבאי בעופר

מאת:

קמפיין ברשת ובשטח קורא לשחרורה של היבא אללבדי, פלסטינית אזרחית ירדן בת 32 הכלואה בישראל ללא משפט מאז סוף אוגוסט, ושובתת רעב 35 יום. החל מהיום בבוקר (ראשון) ובמשך 30 שעות, פעילות למען שחרורה מקיימות מיצג מחאה בכיכר הבימה בתל אביב. הן יושבות כפותות לכיסא, כפי שאללבדי נאזקה במהלך חקירתה הארוכה, בתוך תא שקוף המסמל צינוק. 30 השעות מסמלות את 30 הימים שבהם אל לבדי שובתת רעב. בכל שעה או שעתיים מתחלפות הפעילות.

עוברי אורח רבים נעצרו הבוקר להסתכל ולצלם את המיצג, ואחדים אף דיווחו למשטרה על "אישה מבוגרת קשורה לכיסא". שני שוטרים הגיעו למקום לבדוק את הדיווח.

מיצג מחאה בתל אביב נגד מעצרה המנהלי של האזרחית הירדנית היבא אל לבדי השובתת רעב בחודש האחרון. (צילום: אורן זיו)

מיצג מחאה בתל אביב נגד מעצרה המנהלי של האזרחית הירדנית היבא אללבדי השובתת רעב בחודש האחרון. (צילום: אורן זיו)

לדברי סיגל אביבי, אחת מיוזמות הקמפיין, "זה פשוט ישב לנו בגרון. מאז אוגוסט צעירה מוחזקת במעצר, ללא כתב אישום, וזה בכלל לא יוצא החוצה. זה שקוף לציבור בישראל". לדברי אביבי, הן החליטו לפעול לאחר שקראו על העינויים והתנאים הקשים שבהם הוחזקה אללבדי, אך גם כדי להניע פעולה רחבה יותר נגד מעצרים מינהליים בכלל. "כבר אי אפשר לשתוק. פעם אחר פעם אנחנו רואות שימוש בכלי הזה, שעובר על כל חוק בינלאומי, ונעשה שימוש לא ראוי, שמדינת ישראל משתמשת בו במאות".

בסוף השבוע פתחו פעילות בישראל בקמפיין רשת בעברית, שבו פירסמו את תמונתה של אללבדי עם הכיתוב "שמעת עלי?" ולאחר מכן צילום עם הכיתוב "רוצה לדעת במה אני מואשמת? גם אני". זאת, כדי למשוך תשומת לב לכך שאללבדי עצורה ללא כתב אישום או משפט. עמוד הפייסבוק שמספק מידע בעברית על מעצרה ועל המאבק לשחרורה צבר עשרות אלפי חשיפות ומאות שיתופים יממה לאחר שנפתח.

אללבדי הגיעה באוגוסט לחתונה של קרובת משפחה מג'נין. עם כניסתה לישראל עוכבה במעבר אלנבי, ומאז היא מוחזקת במעצר. לפני כחודש, לאחר שלא הוגש נגדה כתב אישום, מעצרה הפך מינהלי והיא פתחה בשביתת רעב. ביום שני יתקיים דיון בערעורה על מעצרה המינהלי בבית המשפט הצבאי בעופר. הפעילות מתכננות לקיים משמרת מחאה מחוץ לדיון.

אתמול (שבת) הפגינו עשרות פלסטינים ברחוב סלאח א-דין במזרח ירושלים בקריאה לשחרורה של אל לבד. הם תלו פוסטרים עם תמונתה וחסמו באופן סמלי את הכביש. המשטרה פיזרה אותם בכוח ועצרה שני מפגינים. השוטרים תועדו מפילים אותם לקרקע ויושבים עליהם בזמן המעצר. צלם סוכנות הידיעות הטורקית ו"אקטיבסטילס" פאיז אבו רמלה הותקף על ידי שוטר בזמן תיעוד מעצר של מפגין.

עו"ד ג'ואד בולוס, שביקר את אללבדי במעצר, פירסם כי מאז שנעצרה היא נחקרה 16 ימים ברצף, ללא מפגש עם עורכי דין. רוב החקירות נמשכו שעות ארוכות, ונערכו כשהיא אזוקה וקשורה לכיסא שמקובע לרצפה. לפי עו"ד בולוס, החוקרים קיללו אותה וירקו עליה, כינו אותה בכינויי גנאי ואיימו עליה שיעצרו את אחותה ואת אמה ושישאירו אותה במאסר עד שתירקב. "כל אמצעי העינוי והדיכוי היו כשרים על מנת לכפות עליה לחתום על הודאה מרשיעה, אך למרות החקירה האכזרית היא לא הודתה", כתב בולוס במאמר שפורסם בפורום לחשיבה אזורית. את אללבדי מייצגת עו"ד רסלאן מחג'נה.

אללבדי כופרת בהאשמות נגדה, שכאמור לא פורסמו, מלבד הודעה של השב"כ שמדובר "בנסיבות ביטחוניות חמורות". מה שעשוי לרמוז על הסיבה למעצרה הם פרסומים בדף הפייסבוק הפרטי שלה, שבהם הביע תמיכה בהתקפות אלימות בגדה המערבית ובחיזבאללה.

לפי דיווחים של עיתונאים פלסטינים, בסוף השבוע הועברה אללבדי מכלא ג'למה שבו הוחזקה לבית חולים בחיפה לקבלת טיפול, אך כעבור זמן קצר הוחזרה למעצר. בני משפחתה החיים בגדה המערבית אמרו ל"כאן" כי הם דואגים לשלומה. "היבא לא תשבור את השביתה אפילו אם זה יגיע למוות, כי היא משוכנעת לחלוטין שהיא חפה מפשע", אמר דודה חסן טאהר.

הפגנה במזרח ירושלים נגד מעצרה המנהלי של האזרחית הירדנית היבא אל לבדי השובתת רעב בחודש האחרון. (צילום: אקטיבסטילסו)

הפגנה במזרח ירושלים נגד מעצרה המנהלי של האזרחית הירדנית היבא אללבדי השובתת רעב בחודש האחרון. (צילום: אקטיבסטילסו)

הפגנה במזרח ירושלים נגד מעצרה המנהלי של האזרחית הירדנית היבא אל לבדי השובתת רעב בחודש האחרון. (צילום: אקטיבסטילסו)

הפגנה במזרח ירושלים נגד מעצרה המנהלי של האזרחית הירדנית היבא אללבדי השובתת רעב בחודש האחרון. (צילום: אקטיבסטילסו)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf