newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

דוקא כשהפחד מאיים לשתק, זה הזמן לצאת ולדרוש שינוי

זה היה אחד השבועות הקשים שידענו מזה זמן רב, ערבים ויהודים כאחד. זה בדיוק הזמן שעלינו להשמיע קול. במוצאי שבת יוצאים להפגנה של תקווה בירושלים

מאת:

כותב אורח: אלון-לי גרין

השבוע היה אחד השבועות הכי קשים שעברו עלי, על האנשים שאני אוהב, על החברים שלי. זה שבוע שבו לא רק האלימות הגיעה לשיא, אלא תחושת הפחד שמתלווה אליה והשיתוק שזה הכניס בכולנו. כל אחד שמע השבוע את המשפט "אני לא רוצה לצאת מהבית". שמעתי אותו מחברים יהודים בירושלים שהרגישו שהאלימות סוגרת עליהם, ושמעתי את זה מחברים ערבים בחיפה שמפחדים מ"טעות בזיהוי" שתגרום לשוטר לירות בהם או להמון לרמוס אותם כ"מחבלים". שמעתי את זה גם מחברים מזרחים ש"נראים ערבים", וכבר לא יודעים ממי לפחד יותר. והאמת, היאוש הזה והפחד הזה חונק גם אותי לפחות פעם ביום. אולי פשוט לא אצא החוצה יותר.

> אלפים הפגינו בסכנין: נגד מדיניות הממשלה, נגד שימוש באלימות

אבל זה הרגע שבו אני עוצר ונזכר שאי אפשר לצפות שהמציאות תשתנה, שיהיה יותר טוב, אם לא נצא ונדרוש את השינוי. אני מדפדף בפייסבוק ורואה מאות ואלפי אנשים שמבעד לקולות השנאה הבלתי פוסקים מעבירים שוב ושוב מסר אחד שמקבל הרבה צורות: אני לא אשנא, אני לא רוצה להיות אויב, אני לא רוצה לגדל את ילדי במציאות של מלחמה. עוד אחד ועוד אחד, יהודים, ערבים, מהמרכז, מהצפון, מירושלים, שלא מוכנים להכנע בתוכם, בנפשם, לפשע הזה.

וזה הזמן מבחינתי להרים את הראש ולהגיד: כן, אני מפחד. כן, הטירוף שאחז במקום הזה מייאש אותי. אבל אני לא אתן לפחד ולייאוש לשלוט בי. אני לא היחיד שאומר את זה. ביום ראשון נפגשנו עשרות פעילים, כל אחד מארגון וממקום אחר, והחלטנו שדווקא ברגע הזה אנחנו מחליטים לעמוד ביחד, ודווקא בירושלים, בלב הכאב והסבל של הימים האחרונים ובלב הסכסוך. החלטנו להצטרף אל חברינו הירושלמים להפגנה של תקווה. זו הפגנה יהודית ערבית משותפת שקוראת לתיקון של הבעיה היסודית שמעצימה ומזינה את מעגלי הדם שאנחנו בעיצומם – אנחנו חייבים להיאבק בכיבוש, או שהוא יטביע אותנו בנהרות של שנאה ודם. אז במוצאי שבת אני אהיה בירושלים, בצעדה מבית ראש הממשלה אל מרכז העיר, מרכז הכובד של הימין הגזעני בעיר, כדי ליצור כאן מציאות אחרת. אל תשארו בבית, הצטרפו אלינו. כשאנחנו עומדים ביחד אנחנו יכולים לעשות כאן שינוי גדול.

אלון-לי גרין, פעיל חברתי ופוליטי

> "הצעירים במזרח ירושלים איבדו אמון במבוגרים, בחיים ובשלום"

פעילי שלום מפגינים מול ביתו של ראש הממשלה, 22 ספטמבר, 2014. פיאז אבו-רמלה/אקטיבסטילס

פעילי שלום מפגינים מול ביתו של ראש הממשלה, 22 ספטמבר, 2014. פיאז אבו-רמלה/אקטיבסטילס

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
האוניברסיטאות בגדה חוששת שפלישות של הצבא הישראלי יפגעו בהכנסות שלהן. סטודנטים באוניברסיטת א-נג'אח בשכם מוחים על הרג סטודנטים בידי הצבא, נומבר 2022 (צילום: נאסר שתאיה / פלאש 90)

האוניברסיטאות בגדה חוששת שפלישות של הצבא הישראלי יפגעו בהכנסות שלהן. סטודנטים באוניברסיטת א-נג'אח בשכם מוחים על הרג סטודנטים בידי הצבא, נומבר 2022 (צילום: נאסר שתאיה / פלאש 90)

השיתוק של תנועות הסטודנטים הפלסטיניות: הפרטה ודיכוי פוליטי

תנועות הסטודנטים הפלסטיניות היוו חלק מרכזי במאבק הלאומי, אולם בשנים האחרונות מעמדן נשחק: הצבא פורץ לקמפוסים, הרשות מדכאת פעילות פוליטית והאקדמיה נמדדת במונחים ניאו-ליברליים. התארגנויות חדשות מבקשות שינוי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf