newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

היום ביקרתי אדם ששובת רעב שלושה חודשים

בפעם הקודמת שהעציר המנהלי איימן טביש שבת רעב הוא הגיע לעסקה עם הרשויות: המעצר המנהלי לא יוארך והוא יפסיק לשבות. הוא עמד בעסקה. הרשויות לא. עכשיו הוא שוב אזוק למיטה בבית החולים אסף הרופא

מאת:

כותבת אורחת: תמר פליישמן

איימן טביש הוא עציר מנהלי ששובת רעב כבר 85 ימים ומאושפז בבית החולים אסף הרופא. יחד עמו נמנעים מאכילה עוד כ-140 עצירים מנהליים, אבל הוא ותיק השובתים כיום ולאחרונה הדרדר מצבו הרפואי. כל העצירים דורשים דבר אחד: חירות או משפט. והרשויות מתעלמות.

שלוש עשרה משנות חייו של איימן עברו עליו בכלא הישראלי. זו לא שביתת הרעב הראשונה שלו וגם לא הפעם הראשונה שהוא מאושפז בגלל התדרדרות במצבו הבריאותי. לפני קרוב לשנה היה מאושפז בבית החולים קפלן והרשויות הגיעו אתו לעסקה לפיה המעצר המנהלי לא יוארך בתמורה להפסקת שביתת הרעב. איימן עמד בתנאי העסקה. הרשויות לא.

עכשיו שוב איימן שובת רעב. אחרי 85 ימים הוא שוב התמוטט, שוב הגיע לבית החולים, שוב הוא שוכב אזוק למיטה מוקף בסוהרים. בחשבון פשוט בשנתיים האחרונות שבת רעב 190 ימים.

היום ענת מטר ואני באנו לבקר אותו באסף הרופא. ראינו אותו, דיברנו אליו, מסרנו לו דרישת שלום מהחברים בפלסטין ומהחברים בישראל, הספקנו לראות זיק בעיניים וראשיתו של חיוך לפני שהסוהרים התעשתו וזינקו וסגרו את הווילון הסובב את המיטה היחידה בחדר והדפו אותנו אל המסדרון. מבעד לווילון המוסט שמענו את איימן אומר: "תודה רבה ודרישת שלום".

את דרישת השלום הזאת העברתי למשפחתו שבדורה בשיחה עם חברו עימאד אל-ביטראן, ששוחרר לאחר שביתת רעב ארוכה ושגם אותו היינו מבקרות כשהיה בבית החולים. "כשיש ביקור – זה נותן כוח" אמר לי עימאד.

אז בבקשה, עשו את המאמץ הקטן הזה ותגיעו לבקר את האיש שבשמנו ניטלה חירותו. אנא, תעזרו לתת לו כוח.

בתמונה: הסוהר מסיט את הוילון מסביב למיטה שעליה שוב אזוק איימן טביש

צילום: תמר פליישמן)

(צילום: תמר פליישמן)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf