newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מאסר רביעי לסרבנית המצפון; תרצה 54 ימי מחבוש

יסמין ריצ'י יהב, בת 18 ממבשרת ציון, נשלחה ל-20 ימי מחבוש נוספים בשל סירובה לשרת בצבא. בהצהרה שפירסמה עם כניסתה לכלא כתבה: "אני מקווה שהצעד שלי יתרום לתהליך של שינוי תודעתי שיוביל בסופו של דבר לחיפוש פתרון שוויוני וצודק לישראלים ופלסטינים"

מאת:

הצבא גזר 20 ימי מחבוש נוספים על סרבנית המצפון יסמין ריצ'י-יהב, בת 18 ממבשרת ציון. בתום תקופת הכליאה השלישית שלה, תרצה ריצ'י-יהב במצטבר 54 ימי מחבוש, בשל סירובה להתגייס לצבא על רקע מדיניות הכיבוש בשטחים.

ריצ'י-יהב מלווה על-ידי מסרבות – רשת סרבנות פוליטית המחברת מכתבי, יוזמות וקבוצות סירוב מהשנים האחרונות לפעולה משותפת. הרשת תומכת בסרבני וסרבניות מצפון שבוחרות לא להתגייס לצבא, תוך מודעות והתייחסות להיבטים המגדריים שמביא עמו גיוס החובה. הרשת פועלת בשיתוף ובסיוע תנועת יש גבול.

סרבנית המצפון יסמין ריצ'י-יהב (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של מסרבות)

סרבנית המצפון יסמין ריצ'י-יהב (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של מסרבות)

בהצהרה שפירסמה ריצ'י-יהב לפני כניסתה לכלא בפעם הראשונה כתבה: "כולנו חווינו ילדות שהוכתמה בלחימה ושנאה, וכולנו גדלנו במציאות שבה הודרכנו לפחד ולהרחיק את עצמנו מהצד השני. אבל אני מאמינה שיש דרך נוספת להתמודד עם המציאות המורכבת שבה אנחנו חיים. דבר זה דורש דיון על אלטרנטיבות, כבוד הדדי ורצון לשינוי. בנוסף, אני מאמינה שהאחריות לקדם את השינוי נופלת על הדור הצעיר בישראל. אני מקווה שהסירוב שלי יתרום למאבק לבניית עתיד שהוא לא רק בטוח יותר למדינת ישראל, אלא גם מעורר גאווה ומאופיין בסובלנות וחמלה.

"בכוונתי לסרב בתקווה לקדם שיח יותר פתוח וביקורתי, בפרט בקרב הנוער, לגבי התפקיד המתמשך של הצבא ביישום מדיניות הכיבוש. אני מקווה שהצעד שלי יתרום, ולו במעט, לתהליך של שינוי תודעתי שיוביל בסופו של דבר לחיפוש פתרון שוויוני וצודק לישראלים ופלסטינים".

ריצ'י-יהב נכלאה ב- 21 באוגוסט, אז הכריזה לראשונה על סירובה להתגייס לצבא. מאז נשפטה ונכלאה לארבע תקופות כליאה שונות.

ב-28 באוגוסט שוחררה סרבנית המצפון מאיה ברנד-פיגנבאום בפטור שניתן לה על ידי ועדת מצפון, אחרי 25 ימי מחבוש. עשרה ימים קודם לכן שוחרר סרבן המצפון רומן לוין לאחר 82 ימים בבידוד. רומן נכלא לראשונה בפברואר כשסירב להמשיך לשרת בצבא לאחר ששירת במשך כשנה וחצי כנהג ביחידת התובלה.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf