newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ראית יו-טיוב של דאע"ש ויצאת לריצה? אם אתה בדואי, צפה לכתב אישום

צעיר בדואי יושב כבר חודש במעצר בחשד שרצה להצטרף לדאע"ש. ההוכחות: הוא הבטיח לעזור כספית לאדם שנסע לסוריה, ולא עשה את זה, וגם עשה קצת כושר. לפני שנתיים

מאת:

השבוע הוגש כתב אישום נגד נג'ועאן אבו אלקיעאן, תושב חורה בן 20. אבו אלקיעאן מואשם בשני סעיפים של קשירת קשר לביצוע פשע – עבירה שהעונש עליה יכול להגיע לשבע שנים בכלא על כל אחד מהסעיפים, וסעיף של קשירת קשר לביצוע עוון, עבירה שהעונש עליה יכול להגיע לשנתיים מאסר.

העניין הוא שנג'ועאן, גם על פי כתב האישום המשתרע על שניים וחצי עמודים, לא עשה דבר. הוא נמצא במעצר ונחקר על ידי השב"כ מאז ה-14 בינואר, כחודש, על כלום.

העובדות, על פי כתב האישום, הן כדלהלן: מתישהו בחודשים פברואר-מרץ לפני שנתיים נג'ועאן אבו אלקיעאן פגש את עותמאן אבו אלקיעאן. באותה פגישה במועד לא ידוע ביקש עותמאן מנג'ועאן שיעזור לו להשיג 4,500 שקלים כדי לנסוע לסוריה ולהצטרף לדאע"ש. נג'ועאן אמר שהוא יעזור אבל בפועל לא עזר. בסופו של דבר עותמאן יצא לסוריה "ללא עזרתו של הנאשם וללא ידיעתו של הנאשם", כך על פי כתב האישום, ובסופו של דבר נהרג שם. זהו.

על הפגישה הזו הוא מואשם בקשירת קשר לביצוע פשע – כאמור, עונש של עד שבע שנים בכלא, ובקשירת קשר לביצוע עוון – עד שנתיים בכלא.

> בעולם מנוכר דאע"ש מבטיח לצעירים להיות חלק ממשהו

(צילום: המדינה האסלאמית)

רק לא ללחוץ פליי. לוחמי דאע"ש (צילום: המדינה האסלאמית)

אבל זה לא הכל. הסעיף השני בו מואשם אבו אלקיעאן, הוא שלמחרת אותה שיחה עם עותמאן הוא פגש אדם בשם פאדי אבו אלקיעאן, שסיפר לו שאדם אחר הציע לו לצאת לסוריה ולהצטרף לדאע"ש. עם הזמן המשיכו השניים לשוחח בנושא ואמרו שאולי יצאו גם הם לסוריה. על פי כתב האישום הם גם צפו בסרטונים של דאע"ש ויצאו לריצות אימונים.

"בסופו של דבר", מציין כתב האישום, "החליט הנאשם שלא יצא לסוריה עם פאדי", אבל המשיך להיפגש איתו ולצפות בסרטונים. זהו. על השיחות האלה, ועל היציאה לריצה, הוא מואשם בקשירת קשר לביצוע פשע.

על כתב האישום הריקני הזה חתום עו"ד יואב קישון, המשנה לפרקליט מחוז דרום. אחד מעדי התביעה עליהם הוצהר הוא פקיד שב"כ אלמוני המכנה עצמו "רפאל" שאף הגיש חוות דעת מומחה לבית המשפט. כתב האישום הזה מצטרף לשורה ארוכה של כתבי אישום נגד פלסטינים ובדואים תושבי ישראל לגביהם נטען כי תכננו, או חשבו, או חשבו לתכנן יום אחד לצאת מהארץ ולהצטרף ללוחמים בסוריה.

***

מאז שנת 2014, עם ההכרזה של משרד הבטחון על דאע"ש כעל התארגנות בלתי מותרת, עושה השב"כ מאמצים לקשור את הפלסטינים אזרחי ישראל ללוחמי דאע"ש בסוריה. בתחילה הציעו בארגון להוציא צווי איסור יציאה מהארץ נגד אלה שיש לגביהם מידע על כוונה לצאת לסוריה, ולהעניש את אלה שחזרו משם. מאז, כפי שאנחנו רואים, הענישה מתרחבת גם כלפי אלה שלא עשו צעד אחד לכיוון צפון מזרח.

ההערכות מדברות על כמה עשרות של צעירים אזרחי ישראל שיצאו לסוריה או שתכננו לעשות כן, ולפי כמות המעצרים, מושקעים מאמצים רבים מצד השב"כ לחשוף התארגנויות כאלה. למרבה הצער, כמו בתחומים רבים אחרים בהם פועל הארגון החשאי, העדר מוחלט של פיקוח, קידוש דברי הפקידים על חשבון ראיות של ממש, זלזול בזכויות אדם ואזרח, לחץ להציג תוצאות גם בהעדר ממצאים, ותרבות ארגונית הרואה בחוק מטרד מעצבן – גם כאן אנחנו רואים תופעות שאין מקומן בשלטון המתיימר לכנות את עצמו דמוקרטיה.

> שלב אחרי שלב: כך הגענו מגופות מוחזקות לח"כים מורחקים

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf