newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לאחר שמונה חודשי מאסר, עהד תמימי יצאה לחופשי

תמימי, שהשתחררה יחד עם אמה נרימן, הודתה בכניסה לכפרה נבי סאלח לתומכיה הרבים, והלכה לביקור תנחומים אצל משפחתו של הצעיר שנהרג לפני כחודש וחצי בכפר. בהמשך היום תבקרנה השתיים בקברו של ערפאת ברמאללה. בשבת תתקיים בכפר חגיגה המונית לרגל שחרורן

מאת:

עהד תמימי, הנערה הפסלטינית שנעצרה לאחר שתועדה סוטרת לחייל ישראלי שפלש לחצר ביתה, שוחררה הבוקר (ראשון) סמוך לשעה תשע ממאסר לאחר שמונה חודשים בכלא ביחד עם אמה נרימן.

את פניהן קיבלו אבי המשפחה באסם תמימי, חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן, בני משפחה, אקטיביסטים וצוותי תקשורת רבים שהמתינו משעות הבוקר המוקדמות בין מחסום ג'בארה למחסום רנתיס, אחרי שהצבא שינה שוב ושוב את מקום שחרורה המיועד. בסופו של דבר עהד ונרימן תמימי הגיעו בג'יפ צבאי לכניסה לכפרן, נבי סאלח, ושוחררו שם. בכניסה לכפר עהד הודתה בהצהרה קצרה לתומכיה ונכנסה לכפר לכיוון ביתו של עז א-דין תמימי בן ה-21 שנהרג לפני כחודש וחצי במהלך פשיטה של הצבא על הכפר. עם צאתה מביתו של תמימי אמרה עהד "ההתנגדות העממית ממשיכה מבית הכלא ועד לבית השהיד".

עהד תמימי עם שחרורה מהכלא (אורן זיו/אקטיבסטילס)

באסם תמימי עם בתו עהד ורעייתו נרימן, עם שחרורן מהכלא (אורן זיו/אקטיבסטילס)

עהד תמימי בכניסה לנבי סאלח, עם שחרורה מהכלא (אורן זיו/אקטיבסטילס)

המשוחררות הטריות אמורות להגיע בהמשך היום למוקטעה ברמאללה – שם יבקרו  בקברו של יאסר עראפת ויתכן שיפגשו עם בכירים ברשות הפלסטינית. משם ימשיכו למקום פרטי כדי לבלות עם בני משפחתן, ללא נוכחות תקשורת, ואז ישובו לנבי סאלח, שם כבר סיימו את ההכנות לקראת הגעתן. בימים שלאחר השחרור עהד תתראיין בכל יום במשך כשעה במרוכז לכלי התקשורת, ובשאר הזמן תיאסר כניסת עיתונאים לבית. בסוף השבוע, ביום שבת ה-4 באוגוסט צפוי להתקיים אירוע גדול בכפר כדי לחגוג את השחרור. במהלך השבוע היא צפויה לבקר גם בכפר הבדואי ח'אן אל אחמר העומד בפני סכנת הריסה.

עהד תמימי נעצרה בדצמבר2017  לאחר שסרטון ווידאו שלה מתעמתת עם חיילים ישראלים במהלך הפגנה בכפר נבי סאלח הפך ויראלי. התקרית אירעה כמה שעות לאחר שבמהלך עימותים בכפר ירו חיילים בבן דודה של עהד, מוחמד תמימי, שנפגע קשה לאחר שכדור גומי חדר לראשו. זמן קצר לאחר מכן הגיעו חיילים לחצר בית משפחת תמימי. עהד ובת דודתה נור התעמתו עם החיילים החמושים, דרשו מהם לעזוב, ועהד אף סטרה לאחד החיילים, כל זאת בזמן שאמה של עהד, נרימן, מתעדת את התקרית בשידור חי בפייסבוק. בזמן האירוע החיילים, שלא נראו נרגשים, עזבו את המקום מבלי לעצור או לעכב את השלוש. רק לאחר שתיעוד האירוע פורסם וזעם הימין על התנהלות החיילים גבר, נעצרה עהד באישון לילה כשצלמי דובר צה"ל מלווים את המעצר. לאחר מכן נעצרה גם אמה נרימן ובת דודתה נור ששוחררה בינתיים.

משפטן של עהד ונרימן, שהתנהל בבית המשפט עופר שליד רמאללה, הפך למוקד סיקור לעיתונאים ודיפלומטים רבים נכחו בו. לאחר מספר דיונים, החליט בית המשפט לסגור את הדלתות בפני התקשורת כביכול כדי להגן על עהד מכיוון שהיא קטינה. במרץ השנה חתמו עהד, נרימן ונור על עסקת טיעון, שכללה אישומים קלים בהרבה מכתב האישום המקורי. עהד ונרימן נשפטו לשמונה חודשי מאסר ותשלום ערבות.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf