newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

פסטיבל יפאוויה: יצירות של נשים ועל נשים פלסטיניות

הפסטיבל, הנערך זה השנה השנייה ביפו, ייפתח היום בדיון על התמודדות עם אלימות נגד נשים. במהלך הפסטיבל, שיימשך עד שבת, יוצגו סרטים ומחזות העוסקים בנשים ובפליטוּת

מאת:

״יאפאוויה – פסטיבל האישה״ יתקיים היום (חמישי) בתיאטרון ״אל-סראיה״ ביפו. הפסטיבל, המתקיים זו השנה השנייה, יציג עבודות אומנות של נשים פלסטיניות מכל התחומים או יצירות הקשורות לסוגיות נשיות. הפסטיבל יתחיל היום ויימשך לאורך כל סוף השבוע ויינעל במוצאי שבת, והוא יהיה בחינם ופתוח לכלל הציבור.

למרות שמדובר באירוע תרבותי הכולל סרטים, הצגות הפעלות לילדים והופעות מוזיקליות, אירוע הפתיחה של הפסטיבל הוא דווקא פאנל על דרכי התמודדות עם אלימות נגד נשים.

״השנה, בגלל כל אירוע הירי והאלימות שהיו השנה ביפו, החלטנו שאי אפשר להתעלם״, אומרת כיפאח עבד אלחלים, מפיקת הפסטיבל. ״לכן החלטנו לפתוח את הפסטיבל התרבותי שלנו דווקא בהתמודדות ישירה עם המציאות והמצב. הפאנל יתרכז יותר בסיפור של יפו אומנם אבל הוא פתוח לכולם. רוב המשתתפים מיפו, ואחד מהם הוא אחיה של הנרצחת סמר ח׳טיב מיפו״.

השחקנית רחיק חאג׳ יחיא בהצגה "סיפור שטרם נולד" שתעלה בפסטיבל (באדיבות תיאטרון א-סראיא)

השחקנית רחיק חאג׳ יחיא בהצגה "סיפור שטרם נולד" שתעלה בפסטיבל (באדיבות תיאטרון א-סראיה) .

הפסטיבל חולק כך שביום הראשון היצירות המוצגות הן סביב נושאים הנחשבים לטאבו ושבירתם, וביום השני (שישי) הפעילויות הן הצגות בהפקתו של התיאטרון במטרה לתמוך בו. ביום השלישי כל היצירות המוצגות יסובו סביב פליטוּת וחזרה אל המולדת.

כך למשל יוקרן היום, בין היתר, סרטו הקצר ועטור השבחים של תאופיק אבו ואיל (אחת משתי היצירות היחידות שנוצרו על ידי גברים בפסטיבל), ״רכבת החופש״ העוסק בנסיעת רכבת שבמהלכה מתפתחת משיכה בין אישה פלסטינית לדמות מפתיעה. ביום שבת תוקרן היצירה ״סרטים ביתיים מעזה״ של הבמאית בסמה שריף, פליטה פלסטינית, ועוד יצירות של במאיות העוסקות בפליטוּת. גם סמאח סלאימה מ״שיחה מקומית״ תגיע ותיתן הרצאה על ״הריקמה כהתנגדות״, ועוד.

להקת הרוק ״ג׳זל״ עם הסולנית הנפלאה יאסמינה אבו נסאר תנעל את היום הראשון ברחבת התיאטרון בערב. ביום השני תופיע האמנית היפואית (במקור) סידר זיתון וביום השלישי תנעל את הפסטיבל הזמרת רים תלחמי.

לתוכניה המלאה הכוללת גם פירוט הפעילויות ללא דוברי ערבית, הקליקו כאן.

״יאפוויה – פסטיבל האישה״ יתקיים בין התאריכים 2-4.8 בתיאטרון אלסראיה (מפרץ שלמה 10, יפו).

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf