newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מחאת יוצאי אתיופיה: אלפים יתבצרו במרכזי הקליטה וישבתו רעב

הצפיפות, העלייה במחירים והמחסור בדיור מובילים את יוצאי אתיופיה להסלמה במאבק. במשך שלושה ימים ימנעו כניסת העובדים במרכז, לא ישלחו ילדים לבתי הספר וישבתו רעב. "לא נזוז עד שיעזרו לנו"

מאת:

אחרי מאבק ארוך של יוצאי אתיופיה נגד תנאי המחייה במרכזי הקליטה הודיעה הבוקר האגודה הישראלית למען יהודי אתיופיה כי ביום שני הקרוב יפתחו כ-7,000 נשים וגברים בצעדי מחאה חריפים.

המוחים, שמתגוררים ביותר מעשרה מרכזי קליטה ברחבי הארץ, ישבתו רעב, ימנעו כניסה של עובדי מרכזי הקליטה למתחמים ולא ישלחו את ילדיהם לבתי הספר. הצעדים יינקטו יתקיימו בין היתר במרכזי הקליטה בנהריה, בית אלפא, צפת, מבשרת ציון, אשקלון, קריית גת ובאר שבע. בשלב זה מתוכננים העיצומים להמשך שלושה ימים.

בשנה האחרונה ביקשו עולי אתיופיה להעלות לסדר היום הציבורי את מצבם הקשה במרכזי הקליטה ברחבי הארץ. הם מחו על תנאים קשים במרכזים, צפיפות ועלייה מתמדת בגובה השכירות, המקשה על העולים להתייצב מבחינה כלכלית. הם התריעו על קושי גדול במציאת פתרונות דיור ראויים ליוצאים ממרכזי הקליטה ועל כך שלא ניתנת להם הכוונה תעסוקתית או הכשרה מקצועית מספקת כדי לאפשר להם אופק לעצמאות כלכלית.

העולים קיימו הפגנות במרכזי הקליטה ומול הכנסת בירושלים. בנוסף, בתמיכתם של חברי הכנסת שמואל סלומון, מוטי יוגב וחברת הכנסת פנינה תמנו שטה, יזמו דיון בוועדת העליה והקליטה. למרות כל אלה מעולם לא קיבלו אף התייחסות רשמית לתביעותיהם משרת העלייה והקליטה, סופה לנדבר, או מגורם כלשהו במשרדה.

איילו אלמה. בן 38 ממרכז הקליטה בנהריה, אב לשלושה ילדים קטנים, אמר:

לא יתכן שבמרכזי קליטה אנשים גרים למעלה משנתיים. זה לא בסדר. צריך לעזור להם לצאת ממרכזי הקליטה ולעבור לבית משלהם. במקום לעזור הם מעלים את שכר הדירה ואנחנו, ובמיוחד הקשישים ואנשים בודדים, נותרים בלי כסף לאוכל. המצב קשה מאוד והחלטנו לא לשתוק. אנחנו לא נאפשר במשך שלושה ימים לעובדים במרכזי הקליטה להיכנס, לא נשלח את ילדנו לבית הספר ונשבות רעב. אנחנו נסגור את עצמנו בתוך מרכז הקליטה ולא נזוז עד שיעזרו לנו. מדינת ישראל, שהביאה אותנו לכאן, לא דואגת לנו. למה?

הגיע הזמן שמשרד העליה והקליטה והארגונים שסביבו, המגייסים סכומי עתק על חשבון יוצאי אתיופיה יפתחו בדיאלוג אמיתי עם תושבי מרכזי הקליטה ויקדמו תוכנית שתתן פתרונות ממשיים ומכבדים לקהילה הזאת בדרך לעצמאות מלאה. הגיע הזמן להפסיק להתייחס אל הקהילה הזאת כנזקקת, ולתת לה כלים בסיסיים והזדמנות לבנות לעצמה חיים בכבוד על פי בחירתם ורצונם של חבריה.

עוד בנושא:

> דור שלישי לקליטה: הפגנות יוצאי אתיופיה נגד אפליה

> "להוציא את הטיפול בעדה מידי משרד הקליטה"

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf