newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

להטב"קים בבאר-שבע, תסתדרו לבד

אגודת הלהטב"ק סוגרת שעריה בבאר שבע: מתחילת 2015 יחליף את הגוף הארצי ארגון מקומי שייקרא "הבית הגאה בבאר שבע" וימומן, ככל הנראה, על ידי דמי חבר של הקהילה הבאר שבעית

מאת:

זהו סופה של ידידות נפלאה: בצעד מפתיע, החליטה אגודת הלהטב"ק הארצית להפסיק את תמיכתה בסניפה הבאר שבעי. זהו המשך לשנה לא קלה עבור קהילת הלהטב"ק בבירת הנגב: לאחרונה בוטל אירוע הגאווה שהיה אמור להתקיים בקיץ ואשר בשונה מערים אחרות, אינו כולל מצעד, אלא בימת אמנים ברחבה מתוחמת. עם זאת, התקיימו אירועי "שבוע הגאווה" באוניברסיטת בן גוריון, עבור קהל הסטודנטים. אוניברסיטת בן גוריון, מטבעה, פלורליסטית וסובלנית כלפי השונה. מחוץ לכתליה, אפילו מעבר לרחוב, בשכונות ג' וד', המציאות שונה מאוד ואירוע הגאווה, גם אם נערך במקום מתוחם בבאר שבע, יש בו כדי להעניק נראות לקהילה בעיר השמרנית.

"עד עתה תמכה בנו אגודת הלהט"ב הארצית ושילמה מידי חודש את הוצאותינו השוטפות  – שכר דירה, חשמל, מים, ארנונה, ביטוח – להחזקת סניף באר שבע של האגודה", התבשרו חברי עמוד הפייסבוק של האגודה בבאר שבע. "נמסר לנו, שבקרוב, בסוף 2014 , יסתיים סיוע זה".

"אנו הולכים לעמוד ברשות עצמנו. בימים אלה אנו בשלבים סופיים של הקמת עמותה חדשה, שתיקרא "בית גאה בבאר שבע", ותמשיך להוות עבורנו – הקהילה הלהט"בית המקומית, חבריה ותומכיה – מקום חם ומאחד, בית גאה בבאר שבע. נזדקק לעזרת כולכם חברים בסיוע. למשל בתשלום דמי חברות לעמותה, שיאפשרו לנו לצמוח. בקרוב נפרט עוד. אנא אחלו לנו בהצלחה".

> בשל מחסור בתקציב נדחה אירוע הגאווה בבאר שבע

סניף האגודה בבאר שבע הוקם, אחרי מאמצים רבים, בסוף שנות התשעים ובהתחלה שכן באחד הפסג'ים בעיר העתיקה. ראש העירייה הקודם של באר שבע, יעקב טרנר, אשר אמר כי "לא ידוע לי שבבאר שבע יש כאלה", אף כיבד בנוכחותו, יחד עם סגנית ראש העיר דאז, סימה נבון.

עם זאת, חלף יותר מעשור עד שקהילת הלהטב"ק בבאר שבע קיבלה נראות ציבורית: היה עליה להתגבר על משוכות רבות, בהן מועצת עיר שמרנית שנשלטה על ידי הימין והסיעות החרדיות. תקוות רבות ניטעו בלב הקהילה עם היבחרו, בשנת 2008, של רוביק דנילוביץ', ראשון ראשי הערים בבאר שבע שהוא יליד המקום.

יו"ר אגודת הלהטב"ק בבאר שבע, ברק עטר, בפגישה עם בכירי העירייה. צילום מסך מתוך עמוד הפיסבוק של האגודה בב"ש

יו"ר אגודת הלהטב"ק בבאר שבע, ברק עטר, בפגישה עם בכירי העירייה. צילום מסך מתוך עמוד הפיסבוק של האגודה בב"ש

לאחרונה נערכה פגישה בעיריית באר שבע בין ראשי קהילת הלהטב"ק בעיר לבין ראש עיריית באר שבע, דנילוביץ', סגניתו דר' חפצי זהר ומנכ"ל חברת "כיוונים", חברת בת של עיריית באר שבע, המרכזת את התרבות והפנאי בעיר. זו אולי הפעם הראשונה בה מתפרסמת תמונה משותפת של בכירי עיריית באר שבע עם אנשי קהילת הלהטב"ק.

> "לא רוצה לעשות בושות למשפחה": חודש הגאווה בבירת הנגב

הקהילה בבאר שבע מחולקת לשניים: אלה המדגישים שבאר שבע אינה תל אביב ושלקהילה המקומית אופי אחר, סולידי יותר, שלא יאה לו מצעדים ושהישגים שיושגו, יושגו בדרך שקטה. פלג אחר, רדיקלי, מבקש כן להיראות וכן להביא אחת ולתמיד את הנושא הלהטב"קי אל מרכז השיח הציבורי בעיר שמבקשת להיות בירת מחוז ולקלוט, כהגדרת קברניטיה, "אוכלוסיה חזקה ואיכותית". כמו בלופ אינסופי, בבירת הנגב עדיין נעים בין הסלון לארון. גם לא עוזרת העובדה שהתקשורת המקומית לא יודעת או לא רוצה להתמודד עם הנושא הלהטב"קי, שלא נוח גם לחלק מהמפרסמים.

ניסינו לקבל את תגובתו של יו"ר אגודת הלהטב"ק בבאר שבע. עד לרגע פרסום הדברים, למרות פניות חוזרות, הוא טרם השיב לפניותנו.

בניגוד אליו, שי דויטש, יו"ר הוועד המנהל באגודה למען הלהטב"ק בישראל דווקא נאות להבהיר את המצב החדש:

ראשית תודה על פנייתך וחג שמח. האגודה למען הלהט"ב בישראל הינה ארגון ארצי המייצג ופועל למען קהילת הלהט"ב מזה 4 עשורים. במסגרת פעילותו במרוצת השנים לצד קידום זכויות הקהילה פעל הארגון למיסוד שירותים שונים לקהילה ובכללם מרכזים קהילתיים בדומה לסניף באר שבע. בשנת 2012 עודכן חזון האגודה והוחלט כי היא תמקד פעילותה בשני תחומים:

האחד,  סינגור קהילתי והמאבק המשפטי לשוויון זכויות. השני, חממה ליוזמות קהילתיות, סיוע וליווי פרויקטים קהילתיים עד יציאתם לעצמאות, במקביל ליציאה לעצמאות של כלל הפרויקטים שגדלו באגודה בשנים האחרונות.

לאור זאת, ניהלה מנכ"ל הארגון שיחות ומפגשים רבים עם הנהגת הפעילות המקומית. לאור שיחות אלו הוקמה עמותה מקומית "בית גאה בב"ש" אשר תרכז את הפעילות המקומית ותחליף את האגודה וסניפה החל מינואר 2015. האגודה תמשיך ללוות ולסייע הן מול הרשויות, הן בגיוס משאבים ובנושאים נוספים שהקהילה המקומית תעלה בפניה. אנו גאים מאוד בילד שגידלנו מאז ראשית שנות ה-2000 שצמח לקהילה להט"בית גדולה ופעילה ונרגשים ממעמד עזיבתו את הקן ומשוכנעים שכמו ילדינו האחרים שעזבו בעבר גם הוא יצמח ויפרח.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf