newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מצלמה לכל ילד: הכפרים הלא מוכרים דרך עיניהם של ילדים

הנגב מלא בצלמים מקצועיים שמנסים ללכוד בעדשה שלהם חיי יום-יום אותנטיים. פרויקט של הפורום לדו-קיום מציע לילדים מצלמות והכשרה כדי לספר על חייהם בעצמם. ואתם יכולים לעזור

מאת:

הילדים בנגב רגילים למצלמות. זאת אומרת, הם רגילים לזה שהרבה מאוד אנשים מעוניינים לצלם אותם. אם הם רק יוכלו לעמוד ליד העץ הזה, או לשאוב רגע מים מהבאר, או לשבת על הרצפה, זה יהיה ממש מצוין. הנה, צילמתי, אתם יכולים לחזור לשחק עכשיו.

במילים אחרות, קהילות שמנהלות מאבק בדרך כלל הופכות בעל כורחן לאובייקט מצולם. הצלמים השונים הם אלה שמחליטים מה מעניין ואיך לצלם ומאיזו זווית. וחברי הקהילה? הם פשוט מצטלמים.

ילד מהכפר אל-עראקיב מצלם את קבוצת הצלמים שעטה עליו במצעד זכויות האדם בתל-אביב. צילום: פורום דו-קיום בנגב לשוויון אזרחי

ילד מהכפר אל-עראקיב מצלם את קבוצת הצלמים שעטה עליו במצעד זכויות האדם בתל-אביב. צילום: פורום דו-קיום בנגב לשוויון אזרחי

לא סתם צלמים רבים מבקשים לצלם "דיילי לייף", תמונות של חיי יום-יום, כי הריסות בתים בנגב קורות בלי שום הודעה מראש, וכמה תמונות של אנשים מניפים שלטים בהפגנות אפשר כבר לצלם? את חיי היומיום של הכפרים הלא מוכרים בנגב אי אפשר לצלם ביום אחד של סיור, וכדי להבין מקום צריך להפוך לחלק ממנו, דבר שלפעמים לא מצליח גם אחרי חודשים ארוכים של השקעה ומאמץ.

ככל שהגיעו יותר ויותר צלמים לצלם במצלמותיהם הענקיות ועדשותיהם האפורות הארוכות את המאבקים השונים בנגב, כך יותר ויותר ילדים ביקשו לאחוז בעצמם במצלמות. המצלמות אמנם כבדות ומסורבלות, אבל בעזרת כוח רצון הילדים הצליחו לסחוב אותן, לצלם תמונה פה ושם, כשהחשש לשלומן של המצלמות היקרות ניכר בפניהם של מי שנעתרו לבקשתם.

> בין מערות עתיקות למאבק על הכרה בכפר ביר אלחמאם

ילדי הכפר אל-סירה בעיצומה של סדנת צילום. צילום: פורום דו-קיום בנגב לשוויון אזרחי

ילדי הכפר אל-סירה בעיצומה של סדנת צילום. צילום: פורום דו-קיום בנגב לשוויון אזרחי

המסקנה המתבקשת היא שמתן כלים בסיסיים בצילום, יחד עם חלוקה של מצלמות לילדים, יכולה להניב תצלומים שאף צלם מקצועי לא יוכל לצלם. היא גם נותנת לילדים את האופציה להפוך מאובייקט לסובייקט, שבוחר בעצמו מה, מתי ואיך לצלם.

כבר כמה שנים שפורום דו-קיום בנגב מפעיל סדנאות צילום לילדות וילדי הכפרים הלא מוכרים. התמונות שמצלמים הילדים מצליחות לתאר את המאבק היומיומי בנגב באופן שאף תמונה מקצועית לא תצליח. הפרת הזכויות המתמשכת של תושבי הכפרים הבלתי מוכרים באה לידי ביטוי שם יותר טוב מבכל תמונה של הפגנה או הריסת בית. העדר החיבור לתשתיות בסיסיות של מים וחשמל, המחסור בשירותי פינוי אשפה ובפעילות אחר צהריים ובחופשים לילדים, הריסות הבתים שפזורות בכפר ודרכי העפר הלא סלולות – מופיעים כולם בצילומים האלה. התמונות הללו משמשות גם להמשך העלאת המודעות למצב הכפרים ולתמיכה במאבק.

> מעבר לפיצוצים: צילומים של חיי השורדים בסוריה

צופים בתוצרי היום במהלך סדנת הצילום. צילום: פורום דו-קיום בנגב לשוויון אזרחי

צופים בתוצרי היום במהלך סדנת הצילום. צילום: פורום דו-קיום בנגב לשוויון אזרחי

כדי להמשיך ולקיים את הסדנאות פורום דו-קיום בנגב זקוק לתמיכתכן/ם. פרויקט הדסטארט שנפתח על מנת להצליח ולקיים את הסדנאות בחורף הקרוב מציע לצד מגוון גלויות ותמונות מוגדלות שצילמו ילדי הנגב בסדנאות במהלך השנים, גם לוחות שנה תלת דתיים ותלת לשוניים בהם משובצות תמונות מתוך הסדנאות, במגוון גדלים. זאת הזדמנות כפולה, גם לקבל מתנה יפה שמעלה מודעות למאבק העיקש בנגב, וגם לתמוך בקיומן של סדנאות הצילום שמשנות מציאות. ושתהיה לכולנו שנה טובה יותר.

לחצו כאן למעבר לפרויקט באתר הדסטארט.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf