newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ארגון-על של חוקרי וארגוני שלום בצפון אמריקה הכריז על תמיכה בחרם על ישראל

מאת:
השאירו תגובה
א א א

האגודה ללימודי שלום וצדק, גוף מקצועי לחוקרים בצפון אמריקה, הודיעה אתמול (רביעי) על הצטרפותה לקמפיין החרם, משיכת ההשקעות והסנקציות על ישראל (בד"ס באנגלית). ההחלטה נתקבלה בתום שלושה חודשי דיונים וברוב של 87 אחוז. בכך מצטרפת האגודה לרשימה של ארגונים אקדמיים ושל חוקרות וחוקרים אשר הביעו תמיכה בבד"ס בחודשים האחרונים, ביניהם האגודה ללימודים אמריקאים ולמעלה מ-500 אנתרופולוגים/יות. כאן ההחלטה המלאה (באנגלית).

משמעות ההחלטה היא סירוב לשיתופי פעולה אקדמיים עם מוסדות ישראליים שאינם תומכים בתנועת הבד"ס. מסמך ההחלטה מדגיש כי אין המדובר בחרם על אקדמאים ישראלים, זאת בהתאם לעקרונות הקריאה הפלסטינית לחרם אקדמי ותרבותי.

מעניין לציין כי החלטת האגודה הולכת מעבר לתחום האקדמי, וכוללת את שלושת מרכיבי הבד"ס. בין היתר: חרם על מוצרים ישראלים (בשל הסירוב הישראלי להבחין בין מוצרים המיוצרים בשטחים הכבושים לאלו המיוצרים בישראל), תמיכה בקמפיינים למשיכת השקעות מחברות המעורבות בכיבוש, וקריאה לממשלות קנדה וארצות הברית לסיים את הסיוע לישראל עד לחתימת הסכם אשר יכבד את כל הזכויות של העם הפלסטיני אשר מוכרות על ידי הקהילה הבינלאומית.

האגודה ללימודי שלום וצדק משמשת גוף מקצועי לחוקרים/ות מתחומי שלום ופתרון סכסוכים בארצות הברית וקנדה, והיא הפלג הצפון-אמריקאי של האגודה הבינלאומית לחקר השלום. בנוסף, היא מאגדת אנשי חינוך ופעילי/ות שלום, כמו גם ארגוני שלום. האגודה הוקמה בשנת 2001, ובשנה שעברה (2013) העבירה את משרדיה לאוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון.

> החרם הוא לא צעד של ייאוש, אלא אסטרטגיה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf