newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

יום היסטורי: לראשונה זה שבע שנים יוצאים מלפפונים מעזה לגדה המערבית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אירוע חגיגי ביותר: היום, לראשונה מאז הוטל המצור על עזה לפני שבע שנים, יצא משלוח של עשרה טון מלפפונים מרצועת עזה לגדה המערבית. אבל מה כל כך מיוחד כאן?

לפני נתוני ארגון "גישה", מאז יולי 2007 מונעת ישראל העברת סחורה חקלאית (או כלשהי) לשיווק מהרצועה לגדה. למה? ככה. כי זו מדיניות המצור. לא בגלל בעיות בטחוניות, אלא כענישה קולקטיבית.

לפני כמעט בדיוק שנה ממשלת הולנד השיקה מכונת שיקוף ענקית ומשוכללת במחסום כרם שלום, מכונה שהושקע בה כסף הולנדי רב, ושכל תכליתה הייתה לענות על "החששות הבטחוניים" של ישראל מפני הוצאת סחורה מעזה. אלא שאז ממשלת ישראל הודיעה שגם עם מכונת שיקוף היא לא תאפשר להוציא סחורה מעזה לגדה – שני חלקיה של המדינה הפלסטינית העתידית, לפי הסכמי אוסלו ולפי הדרישה של הפלסטינים, הליגה הערבית והעולם כולו. למה? בגלל "מדיניות הבידול". בהזדמנויות אחרות התייחסו דוברי ממשלה וצבא אל המצור ככלי לחץ על האוכלוסייה הפלסטינית נגד חמאס.

אבל היום, הידד, יצא משלוח. עשרה טון מלפפונים. איך זה קרה? בזכות הירי מהרצועה. כמו שהמרמרה הובילה להקלה משמעותית במצור ב-2010, כך מתקפת הטילים האחרונה והמלחמה בעקבותיה הובילו למדיניות של קצת יותר פתיחות במעברים, והנה לפתע כבר אפשר לייצא סחורה חקלאית. לחבר מחדש בין עזה לגדה. לתת לחקלאים בעזה טיפה יותר אוויר לנשימה. מי אמר שבכוח לא פותרים בעיות.

> תוכנית ההסדרה: לאפשר לעזתים חיים ושיקום, רק בתנאים שלנו

> הסגר והמלחמות בעזה הם לא מדיניות, הם טעות

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf