newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

45 חברי כנסת תומכים בהעלאת שכר המינימום לשלושים שקל לשעה

בין החותמים שמונה חברים מכל סיעות הקואליציה, למעט יש עתיד. עשרות אלפים תומכים בפייסבוק. דב חנין: "המצוקה החברתית ניכרת לא רק בגובה המחירים, אלא גם בנומך השכר"

מאת:

כששודרה העונה הראשונה של סדרת המופת "שלושים שקל לשעה" לפני שנתיים היה הסכום סמל למשאת נפשן של עובדות עניות שבקושי גומרות את החודש. עכשיו, עם עליית העונה השנייה לשידור, קורם החלום עור וגידים.

ביומיים שחלפו מאז תחילת מושב הקיץ של הכנסת חתמו 45 חברי כנסת על הצעת החוק שיזם דב חנין (חד"ש) להעלות את שכר המינימום הנוכחי (23.12 שקל לשעה) בכשלושים אחוזים ולהעמידו על שלושים שקל לשעה, וזאת בהתאם לדרישה שהעלה ארגון "כוח לעובדים" בקמפיין מהחודשים האחרונים. עוד כלולה בהצעה הצמדת שכר המינימום באופן יחסי לשכר הממוצע והעלאתו מדי שנה בהתאם כדי למנוע שחיקה בו.

[עדכון, 14.5: מספר החותמים עלה ל-62. יותר מחצי מהכנסת תומכת בתיקון]

     > קראו גם: מחקר חדש מראה שהעלאת שכר המינימום תורמת לשיעור התעסוקה

בין חברי הכנסת ניתן למצוא שמונה מחברי הקואליציה: שולי מועלם (הבית היהודי), דוד צור ועמרם מצנע (התנועה), ורובי ריבלין, מירי רגב, אורלי לוי אבקסיס, חיים כץ וגילה גמליאל (הליכוד – ישראל ביתנו). רק לפוסט שהעלתה מירי רגב בנושא לפייסבוק יש כעת 36 אלף לייקים ולמעלה מ-4,100 שיתופים.

לצד חברי הקואליציה נמצאים רבים משורות האופוזיציה ובהם בוז'י הרצוג, אריה דרעי, אחמד טיבי, זהבה גלאון, ישראל אייכלר, חנא סוויד, שאול מופז ואחרים (הרשימה המלאה בתחתית הפוסט). יש עתיד, המפלגה שפרצה לכנסת על גל המחאה החברתית, היא המפלגה היחידה בכנסת שאף חבר בה עדיין לא חתם על הצעת החוק. לדברי חנין ההחתמה נמשכת וההצעה תוגש בקרוב. בינתיים מעלים חברי הכנסת התומכים לפייסבוק את תמונותיהם עם שלט תמיכה בפרויקט.

חברי הכנסת התומכים בהצעת החוק

חברי הכנסת התומכים בהצעת החוק

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "העלאת שכר המינימום לשעה היא מהלך צודק מבחינה חברתית. שכר המינימום הנמוך מדי הוא בין הגורמים לכך שעובדים ועובדות רבים נמצאים מתחת לקו העוני. התרחבות מעגל העובדים העניים היא אחת התופעות החברתיות המדאיגות והבעייתיות ביותר בשנים האחרונות… מבחינה כלכלית המהלך נכון ומתבקש גם כדי להעלות את כוח הקנייה שבידי העובדים העניים ולהמריץ בכך את הפעילות במשק".

"הדרישה לשלושים שקל לשעה מאוד מתבקשת מתמונת המצב החברתית, גם מכיוון שבכל מדד בינלאומי ישראל נמצאת בתחתית הדירוג של העולם המערבי הן בשכר ריאלי והן בשכר מינימום" אומר ח"כ חנין. "אפילו עם שלושים שקל לשעה אנחנו עדיין נהיה מתחת לרמה המקובלת. הבעיה החברתית מתבטאת לא רק בגובה המחירים אלא בנומך השכר".

נוכח המדיניות הכלכלית הידועה של ראש הממשלה והאוצר, אתה מאמין שיש להצעה סיכוי?

"אני מאמין שאפשר לייצר את הסיכוי. מה שאפשרי ומה שלא זו שאלה פוליטית, ואנחנו צריכים לבנות את האפשרות הפוליטית הזאת דרך הכנסת ובזירה הציבורית. אפשר לראות בתגובות למירי רגב, למשל, כמה עמוקה התמיכה בדרישה הזאת דווקא בקרב תומכי הימין".

 

תומכים בקואליציה

הליכוד – ישראל ביתנו (5): חיים כץ, מירי רגב, אורלי לוי אבקסיס, רובי ריבלין, גילה גמליאל

התנועה (2): עמרם מצנע, דוד צור

הבית היהודי (1): שולי מועלם

תומכים באופוזיציה

העבודה (14): בוז'י הרצוג, איתן כבל, שלי יחימוביץ, מיקי רוזנטל, סתיו שפיר, מירב מיכאלי, מיכל בירן, איציק שמולי, נחמן שי, אראל מרגלית, חיליק בר, משה מזרחי, בנימין בן אליעזר, עמר בר לב.

ש"ס (6): אריה דרעי, אריאל אטיאס, ניסים זאב, דוד אזולאי, יעקב מרגי, אברהם מיכאלי

מרצ (6): זהבה גלאון, אילן גילאון, ניצן הורביץ, תמר זנדברג, מיכל רוזין, עיסאווי פריג'

יהדות התורה (3): אורי מקלב, ישראל אייכלר, יעקב אשר

רע"מ-תע"ל (3): איברהים צרצור, אחמד טיבי, מסעוד גנאים

חד"ש (2): דב חנין, חנא סוויד

קדימה (2): שאול מופז

בל"ד (1): באסל גאטס

[עדכון, 14.5: תומכים נוספים הצטרפו לאחר פרסום הכתבה. ניתן למצוא את שמותיהם כאן]

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf