newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ערבים ויהודים הפגינו יחד נגד כיבוש ואלימות סמוך למחסום המנהרות

למורת רוחם המופגנת של המתנחלים הרגילים להתנהל במרחב באין מפריע, צעדו פעילים פלסטינים וישראלים וקראו סיסמאות נגד הכיבוש. חלק מהמפגינים קראו לשחרר את הפעיל העצור ששמו אסור לפרסום. אחד ממארגני ההפגנה, פעיל "לוחמים לשלום", נעצר

מאת:

מעל למאתיים פעילים, ישראלים ופלסטינים, צעדו היום (שישי) בצהרים מצומת הכפר חוסאן לכיוון מחסום המנהרות. ההפגנה, שהתנהלה בשטח בשליטה ישראלית באזור בו ממוקמות התנחלויות רבות לצד כפרים פלסטינים, לוותה בכוחות צבא ומג״ב וגררה שלל תגובות מפלסטינים ובעיקר ממתנחלים שחלפו באזור המחסום.

כבר בתחילת ההפגנה עצרו כוחות הביטחון את אחד ממארגני ההפגנה הפלסטינים, פעיל מרכזי בתנועת ״לוחמים לשלום״, מסיבה לא ברורה.

מאתיים הצועדים, ביניהם חברי הכנסת מהרשימה המשותפת דב חנין ועבדאללה אבו מערוף, כמו גם מזכ"ל מרצ מוסי רז, אחזו בשלטים הקוראים לסיום הכיבוש, שלום והידברות. הם קראו ״מציאות ולא חלום, אנשים רוצים שלום״, וגם ״זה לא ייגמר עד שנדבר״. חלק מהמפגינים אף נשאו שלטים בסולידריות עם פעיל השמאל, איש תעאיוש, שנעצר השבוע בעקבות תחקיר שפורסם בתוכנית 'עובדה' ונעשה בשיתוף עמותת ימין. שמו של הפעיל אסור לפרסום בעקבות צו איסור פרסום שאישר בית המשפט.

הצעדה, יוזמה של הארגונים ״לוחמים לשלום״ ו״עומדים ביחד״, מתנהלת בצדי הכביש הראשי לעיני כל העוברים והשבים. רבים מהנוסעים בכביש הם מתנחלים אשר רגילים להיות "בעלי הבית" באזור זה ואינם מורגלים למראה של יהודים וערבים הפועלים בשיתוף פעולה נגד הכיבוש ומאתגרים את השליטה המוחלטת שלהם במרחב. ואכן, היו לא מעט מתנחלים שהגיבו בכעס, קללות, ואיומים באלימות על המפגינים.

> פגשתי את עזרא נאווי כשהייתי שתולה, וזה מה שראיתי

המתנחלים לא התחברו. הפגנה ישראלית-פלסטינית סמוך למחסום המנהרות (אורן זיו/אקטיבסטילס)

המתנחלים לא התחברו. הפגנה ישראלית-פלסטינית סמוך למחסום המנהרות (אורן זיו/אקטיבסטילס)

הפגנה במחסום המנהרות (אורן זיו/אקטיבסטילס)ח״כ עבדאללה אבו מערוף (הרשימה המשותפת, חד״ש) אמר במהלך ההפגנה כי ״הכיבוש הוא עוול מתמשך לשני העמים. ההפגנה הזאת אומרת שיש דרך אחרת של שלום ותקווה בלי ייאוש. במאה ה-21 אין לתאר עוד כיבוש כזה בעולם. צריך להפסיק עם הכיבוש ולהקים מדינה פלסטינית לפי גבולות 67. הארץ הזאת היא שתי מדינות לשני עמים״.

סולימאן אל ח׳טיב, פעיל פלסטיני מלוחמים לשלום, קרא לעוד פעילים, ישראלים ופלסטינים, להגיע להפגנות האלה שמתקיימות כל חודש. כמו כן הוא ביקש למסור סולידריות בשם המפגינים עם אדם, פעיל התנועה שנעצר בתחילת ההפגנה. אל ח׳טיב אמר כי ״כולנו יודעים שאין פתרון צבאי. אנחנו קוראים לצבא להוריד את המדים ולהצטרף ללוחמים לשלום. אנחנו קוראים גם לישראלים שכולם היו בצבא וגם לפלסטינים שהיו בהתנגדות האלימה״. הוא הדגיש גם כי ״אנחנו צריכים נרטיב שלישי שהוא לא רק ישראל ולא רק פלסטין. שהוא דרך הידברות ושל מאבק משותף לא אלים״.

יגאל אלחנן, אחיה של סמדר שנרצחה בפיגוע במדרחוב בירושלים, אמר כי ״אנחנו בפורום המשפחות השכולות לא רוצים שעוד אנשים יאבדו את היקר להם מכל. לפני שכולנו מאבדים את יקר לנו מכל בואו נפסיק עם זה״.

גם מזכ"ל מרצ מוסי רז שהשתתף בהפגנה היה בין הדוברים רז אמר כי ״אנחנו הפלסטינים והישראלים לא אויבים, אנחנו עמים אחים שחיים בארץ הזאת. ההתקפה האחרונה על ארגוני השלום בישראל היא התקפה של הימין שיודע שדינו להפסיד. אנחנו ננצח ונחיה פה בלי כיבוש״.

> חשיפת ידיעות אחרונות: "עד כאן" הסתננו לשוברים שתיקה ולא מצאו כלום

הפגנה פלסטינית-ישראלית סמוך למחסום המנהרות, 15.1.2016 (אורן זיו/אקטיבסטילס)

הפגנה פלסטינית-ישראלית סמוך למחסום המנהרות, 15.1.2016 (אורן זיו/אקטיבסטילס)

המתנחלים לא התחברו. הפגנה ישראלית-פלסטינית סמוך למחסום המנהרות (אורן זיו/אקטיבסטילס)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf