newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לאן נעלמו הפלסטינים בדיון בעד ונגד החייל היורה?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

עצרת התמיכה באלאור אזריה, החייל היורה מחברון, הצליחה לעורר בימים האחרונים דיונים סוערים ברשת. אמנם בינתיים ביטלו את השתתפותם הזמרים דוד ד'אור, שבעבר עשה לו הון סמלי קטן במסע הופעות עם הזמרת לובנה סלאמה בשם האחווה היהודית-ערבית, ואייל גולן, הידוע בחיבתו לחיבוקים מפוקפקים שלא הבין שהרצון שלו לחבק את משפחת החייל הוא עניין פוליטי, אבל הסערה מסרבת לשקוע.

מתוך כל המלל האינסופי על שקיעתה של הדמוקרטיה הישראלית, הטיטאניק הנצחי שנמצא במצב שקיעה תמידי, היה מעניין לקרוא ניתוח שרואה בקיום העצרת ובתמיכה הגורפת באזריה סוג של התרסה בריאה כלפי הצבא עצמו. הניתוח הזה הוביל אחדים מחבריי, לא בדיוק חברים במחנה "הצל' או כפיליו, להביע אמפתיה מסויימת לחייל ואף לקבוע שבבחירה בין הצבא לבינו, הם יתייצבו לצד החייל מתוך מחאה על השימוש הנואל בתסמונת הש.ג הידועה לשמצה.

כמובן שצודקים הטוענים כי נוח מאוד לצבא להשתמש באזריה כשעיר לעזאזל כדי למרק את תדמיתו כצבא המוסרי ביקום. אבל מתיחת הקו שמכתיב את הצד שבו כל אחד מאיתנו עומד יכול לעבור בין החייל ובין הצבא רק כאשר מדובר – שוב – בשיח פנים יהודי מובהק. רק בקונטקסט הזה, אלה הם שני צדדי המתרס.

אבל בראיה אחרת, המביאה בחשבון גם את המבט הפלסטיני, הקו הזה לא עובר בין המפקד לש.ג אלא בין העם הנתון לכיבוש, לגחמותיו ולעוולותיו, לבין הצבא שאחראי בפועל על יישום המדיניות הזו, על מפקדיו וחייליו הזוטרים כאחד. כשמסתכלים על התמונה ככה, נעשה הרבה יותר ברור באיזה צד אנשים הגונים צריכים לעמוד.

> הקרב על האסתטיקה של הירי

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf