newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

המדינה הבטיחה שחרור, ושלושה עצירים מנהליים מסיימים שביתת רעב ממושכת

מאת:
השאירו תגובה
א א א

שלושת העצירים המנהליים שובתי הרעב הודיעו בצהריים (רביעי) על סיום שביתתם לאחר משא ומתן קצר עם רשויות המדינה, בו הוסכם כי צווי המעצר המנהליים נגדם לא יוארכו. על פי ההסכם מאלכ אל-קאדי צפוי להשתחרר כבר מחר, והאחים אלבלבול בשמיני בדצמבר.

העצירים המנהליים מאלכ אל-קאדי והאחים מוחמד ומחמוד אלבלבול מוחזקים זה מספר חודשים במעצר ללא משפט וללא הגבלת זמן ברורה, כשהצבא טוען שהם חברים בג'יהאד האסלאמי ומסוכנים לביטחון האזור – אך לא מציג ראיות או כתב אישום נגדם. השלושה החלו בשביתת הרעב שלהם לפני מעל חודשיים, וכיום הם מאושפזים בבתי חולים במצב פיזי קשה.

מאלכ אל-קאדי, סטודנט לתקשורת באוניברסיטת אל-קודס, הפסיק לאכול כבר לפני 68 ימים במחאה על מעצרו המנהלי ללא משפט, ומאז נקט ב"שביתה אירית", בה הוא שתה מים בלבד ללא תוספים או מלחים. האחים אלבלבול, השובתים כבר קרוב ל-80 ימים, החלו גם הם בשביתה אירית, אך כעבור מעל 50 ימים החלו לקחת ויטמינים ומינרלים על מנת למנוע נזק בלתי הפיך לגופם.

אתמול שלחו מספר ארגוני זכויות אדם מכתב לפדריקה מוגריני, הנציגה העליונה לענייני חוץ וביטחון של האיחוד האירופי, בבקשה להתערב למען שחרור מאלכ אל-קאדי אשר "יתכן שנותרו לו ימים ספורים בלבד לחיות", ולמען התערבות במצבם של שני שובתי הרעב האחרים.

היום אחר הצהריים יערכו "עצרות ניצחון" במספר מקומות בגדה לציין את "ניצחונם" של שלושת העצירים המנהליים, אשר ישארו במעצר עד תום תקופת הצווים הקיימים נגדם, מבלי שאלה יוארכו שוב.

אם מערכת הביטחון תעמוד במילתה, המשמעות תהיה שמאלכ אל-קאדי, למשל, מהווה סכנה איומה לבטחון האזור היום, אבל לא יהווה סכנה כלל בעוד יומיים.

> המאבק נגד העברת משרות היי-טק להודו עלה שלב השבוע

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf