newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אחרי שנים של מאבק: מוסך ישראלי בשטחים חתם על הסכם עבודה קיבוצי עם עובדיו הפלסטינים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בשורה לעובדים פלסטינים המועסקים באזורי התעשיה של ההתנחלויות בגדה המערבית: לאחר יותר משלוש שנים של עימותים, שביתות ותביעות משפטיות, מוסך צרפתי, אחד המוסכים הגדולים באזור מישור אדומים שבשטח סי, חתם ביום שלישי האחרון על הסכם קיבוצי מפעלי עם ארגון העובדים מען, שמסדיר את תנאי העבודה של העובדים הפלסטינים.

ההסכם כולל פיצוי כספי לעובדים ותיקים על התקופה ששכרם לא כלל את מלוא זכויותיהם החוקיות, אשר ישולם במשך 3 שנים. כמו כן מסדיר ההסכם את יחסי העבודה במוסך ל-4 השנים הבאות בהן יקבלו העובדים זכויות סוציאליות מלאות, כולל קידום שנתי בשכר ודירוג מקצועי. ההסכם גם מסדיר את דרכי התשלום עבור חגים יהודיים ומוסלמים, ויוצר מתווה לפתרון בעיות בעתיד.

יצויין כי מוסך י. צרפתי ניסה לפגוע בהתארגנות העובדים אצלו ולכן פיטר את יו"ר הוועד, חאתם אבו זיאדה, והמציא עליו שקרים לגבי "עבירות ביטחון". בפסק דין מפברואר 2016, קבע השופט אייל אברהמי, המכהן כיום נשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, שעל המעסיק להחזיר את אבו זיאדה לעבודתו. צרפתי ערער על פסק הדין בבית הדין הארצי לעבודה, אך ערעורו נדחה, ובמאי 2016 חזר חאתם אבו זיאדה לעבודה במוסך אחרי 21 חודשי העדרות.

עם חזרתו לעבודה החלו מגעים בין הצדדים שנעזרו בהליך גישור. המו"מ הבשיל לכלל הסכם קיבוצי שכולל את כל הסעיפים שהיו שנויים במחלוקת בשעתו.

עוד על מאבקם של עובדי מוסך צרפתי ניתן לקרוא כאן.

> יש פרטנר, והוא מחכה לנו ברמאללה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf