newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לקראת דיון בתיק העציר המנהלי מחמד אבראהים: המשטרה מנעה באלימות כניסת ערבים לבניין

מאת:
השאירו תגובה
א א א

דיווח וצילומים: יואב חיפאווי

הבוקר (רביעי) נערך בבית המשפט המחוזי בחיפה דיון במעצרו של מחמד אבראהים, טכנאי מחשבים בן 20 מהעיירה כאבול שבגליל המערבי המוחזק במעצר מנהלי מאז יוני האחרון.

כפי שדיווחנו בעבר, בני משפחתו ואף עורכי דינו של אבראהים לא יודעים עד עצם היום הזה מה הסיבה למעצרו הממושך. כל טענות השב"כ הן "חומר סודי" שנמסר לשופט ללא נוכחות החשוד או נציגו. ב-5 בדצמבר האחרון היה המעצר אמור להסתיים, אלא שאז הודיעו למשפחה כי צו המעצר יחודש לשישה חודשים נוספים. הבוקר התקיימה בבית המשפט המחוזי בחיפה "ביקורת שיפוטית", הליך לו נדרש בית המשפט מדי שלושה חודשים כדי לבדוק אם נוצרו תנאים לשחרורו של העציר המנהלי.

לקראת הדיון הגיעו לרחבת בית המשפט בני משפחה ותומכים של מחמד אבראהים, אשר הפגינו בדרישה לשחרורו. אביו של אבראהים הורשה להיכנס לבניין בית המשפט, אך הוצא מן האולם – ביחד עם עורך דינו של מחמד – כאשר הוצגו בפני השופט "החומרים החסויים" שטיבם עדיין לא ברור לעורך דינו של אבראהים.

יתר התומכים שהפגינו למען מחמד אבראהים לא הורשו בהוראת המשטרה להיכנס לבניין בית המשפט. המאבטחים במקום, שהתקשו לקבוע מי מעשרות המבקשים להיכנס לבניין הם מתומכיו של אבראהים ומי נמצא שם ללא כל קשר, נקטו בשיטת הפרופיילינג המוכרת ומנעו מכל אישה וגבר ערבים להיכנס לבניין, דבר שהוביל לעימותים ולנקיטת אלימות מצד המשטרה.

החלטת בית המשפט בעניינו של מחמד אבראהים תינתן ביום ראשון.

> על מה מוחזק אזרח ישראלי במעצר מנהלי למעלה משבעה חודשים?

חיפאווי הפגנה מחמד אבראהים

אלימות משטרתית בדיון מחמד אבראהים

יואב חיפאווי הוא פעיל פוליטי וחברתי, חבר בתנועת אבנאא אלבלד ובחראק חיפה. הוא כותב את הבלוג חיפה החופשית בעבריתבערבית ובאנגלית

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf