newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מחאת המגנומטרים: מעל לאלף מפגינים טופלו על ידי צוותי רפואה פלסטינים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" מפרסמת היום כי על פי נתוני הסהר האדום הפלסטיני כ-1,090 פצועים טופלו בעשרת הימים האחרונים על ידי גורמי רפואה פלסטינים לאחר שהשתתפו במחאה נגד התקנת המגנומטרים בכניסות למסגד אל-אקצא.

מתוך מעל לאלף הפצועים שנרשמו בשטחים הכבושים מאז 14 ביולי, מדווח הסהר האדום כי 29 נפצעו מירי חי, חלקם באופן קשה. 374 טופלו לאחר שנפצעו מירי כדורי מתכת מצופים בגומי, 471 סבלו מפגיעות של גז מדמיע – בהם 34 שאושפזו, ועוד 216 טופלו בשל כוויות וחבלות שנגרמו מתקיפה פיזית או מדריסת רגליים בזמן העימותים עם השוטרים. 376 מכלל הפציעות עליהן מדווח הסהר האדום אירעו בירושלים

אתמול (שני) בלילה נורה צעיר פלסטיני בראשו בחיזמה, ומשרד הבריאות הפלסטיני מדווח כי מצבו קריטי.

במהלך העימותים בימים האחרונים נהרגו ארבעה מפגינים פלסטינים ושלושת בני משפחת סולומון שנרצחו בנווה צוף.

אתמול בלילה, לאחר כל ההרג והדם, החליטה הממשלה על הסרת המגנומטרים מהכניסות לאל-אקצא.

> תקשורת ודעה קדומה: הישראלים לא שמעו על המחאה הבלתי אלימה בירושלים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf