newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סטודנטים: האקדמית גליל מערבי ביטלה ערב על פליטים מחשש לאלימות מצד מתנגדי האירוע

מאת:
השאירו תגובה
א א א

המכללה האקדמית גליל מערבי בעכו ביטלה הערב, רביעי, אירוע בנושא פליטים ומבקשי מקלט בישראל שאמור היה להתקיים בקמפוס המכללה. באירוע, שתוכנן ביוזמת סטודנטים מהמכללה, אמורים היו להקרין את סרטו של הבמאי אבי מוגרבי "בין גדרות" על סדנת תיאטרון של מבקשי מכלא במתקן הכליאה חולות, ולקיים אחריו דיון.

שי גולן, סטודנטית במכללה, מספרת: "עלתה יוזמה מצד קבוצת סטודנטים במכללה, לערוך ערב בנושא מבקשי המקלט, עם דיון. פנינו לאגודת הסטודנטים, שהסכימה לשתף פעולה ולקחת חסות על הערב, כך שלמעשה ארגנו את הערב ביחד איתם. כמה ימים לפני האירוע הם אמרו לנו באגודת הסטודנטים שהם נסוגים מהאירוע, כי פנו אליהם סטודנטים שאמרו שזה אירוע פוליטי ושהדוברים בדיון הם שמאלנים, אז אסור שהם ידברו. בשורה התחתונה, האגודה התקפלה".

אחרי שהאגודה חזרה בה מהשותפות באירוע, ככל הנראה בלחץ גורמי ימין במכללה, יוזמי האירוע פנו לדיקנט הסטודנטים במכללה. "בדיקנט אמרו לנו שהם תומכים בנו, שזה דיון ראוי ולא קשור בכלל לפוליטיקה, אבל אמרו שצריכים אור ירוק מההנהלה. שעתיים לפני המועד המתוכנן פנו אלינו מההנהלה ואמרו שאי אפשר לקיים את הערב כי יש חשש לאלימות מפני אנשים שמתנגדים לזה והם לא רוצים לקחת את הסיכון. במקום להגן עלינו הם סותמים לנו את הפה".

בעקבות ביטול הערב על ידי הנהלת המכללה, יוזמי האירוע החליטו לקיים בכל זאת את הדיון במיקום כלשהו מחוץ לקמפוס. "אולי נצליח למצוא איזה בית שיארח אותנו כאן בעכו ונצליח אפילו להקרין את הסרט", אמרה גולן.

מהמכללה נמסר בתגובה: "האקדמית גליל מערבי הינו מוסד פלורליסטי הדוגל בחופש הביטוי ומקיים אירועים אקדמיים וחברתיים לאורך כל השנה, בקמפוס. האירוע המדובר הינו אירוע פרטי שביקשו לערוך מספר סטודנטים, טרם הגשת האישורים הנדרשים בבחינת גודל ואופי האירוע וזאת ללא קשר לתוכנו של האירוע. המללה תשמח לאפשר את קיום האירוע בעתיד בצורה מתואמת".

> מאגר מידע חדש: כך האוניברסיטאות משתפות פעולה עם הכיבוש

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf