newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

המנהל האזרחי הרס שתי כיתות לימוד בקהילת אבו א-נוואר סמוך למעלה אדומים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הבוקר, ראשון, בסביבות השעה 5:00, הגיעו פקידי המנהל האזרחי וכוחות הביטחון לקהילת אבו א-נוואר והרסו שני מבנים בבית הספר של הקהילה ששימשו כ-25 תלמידות ותלמידי כיתות ג' ו-ד'. המבנים נבנו במימון האיחוד האירופאי והרשות הפלסטינית בסוף ספטמבר 2017. ב-7.10.17 החרימו אנשי המנהל האזרחי את דלתותיהן של שתי הכיתות הללו. צו ההריסה הונח באחד המבנים הללו ב-13.12.17, וההליך המשפטי לגביהם טרם הסתיים.

קהילת אבו א-נוואר, המונה כ-650 תושבים, כמחציתם ילדים ובני נוער, שוכנת מדרום- מזרח לעיירה אל-עיזרייה. אזור זה הוגדר על-ידי הרשויות מתחם E1 והוא עתיד – על פי התוכניות – לחבר ברצף בניה ישראלי את מעלה אדומים לירושלים, באופן שיחצוץ בין ירושלים המזרחית ויתר שטחי הגדה. בית הספר כלל שני מתחמים: מבנה ישן שבו פועלים גני הילדים וכיתות א'-ב', ולומדים בו כ-72 תלמידים והכיתות שנהרסו.

על מדיניות הריסת מבני חינוך כאחת הדרכים באמצעותם מנסה ישראל לגרש קהילות פלסטיניות בשטחי סי ולרכז את תושביהן במובלעות, ניתן לקרוא כאן.

> בתי ספר הרוסים: ישראל מונעת חינוך מילדים פלסטינים בשטחים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf