newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שיחה מקומית מתרעננת עם עורך חדש ועיצוב חדש‎

שמחים לקבל את פניו של מירון רפופורט למשפחת שיחה מקומית. מהיום שיחה מקומית בעיצוב מזמין ונגיש יותר

מאת:

קוראות וקוראים יקרים,

אנחנו מתרגשים מאוד לעדכן על הצטרפותו של עורך חדש לצוות האתר, ועל עלייתו לאוויר של שיחה מקומית בעיצוב מחודש.

ראשית, אנחנו מאושרים לקבל את פניו של מירון רפופורט, שמצטרף לצוות העריכה שלנו. מירון הוא עיתונאי בכל רמ"ח אבריו שפועל בתחום כבר יותר משלושים שנה – מ"דבר" ו"חדשות", דרך "עובדה", "ידיעות אחרונות" ועד "הארץ", ובעשור האחרון "עושים סדר". הוא זכה בפרס בינלאומי על תחקיר שפרסם ב"ידיעות" על גניבת עצי זית מפלסטינים בזמן בניית גדר ההפרדה, וזכה בפרס משרד התרבות על תרגומיו הספרותיים. מירון הוא גם פעיל פוליטי ותיק ומוערך.

עכשיו הוא מתחיל לעבוד לצד עורכות האתר, יעל מרום ואורלי נוי, ויחד אנחנו מתכננים להגיע רחוק מאוד.

במקביל, ולקראת ציון ארבע שנות פעילות האתר, העלינו היום את העיצוב החדש של "שיחה מקומית". באתר החדש – מלאכת ידיהם של המעצבת אווה נג'אר מ-Just Vision והמתכנת חליל ג'רבן מ-RSVP – דאגנו להקל על הקריאה ולהפוך אותה למזמינה יותר. כמו כן, בעקבות הביקוש הרב בקמפיין מימון ההמונים שלנו, פתחנו חנות למכירת חולצות ותיקים של שיחה מקומית, כשההכנסות הולכות כולן למימון הפעילות העיתונאית שלנו.

שני המהלכים האלה ביחד הם חלק ממגמת הצמיחה שלנו, שנועדה להרחיב את השיחה, להגיע לקוראות וקוראים נוספים, לתת במה לקולות מושתקים, ולעשות יותר חדשות, יותר חשיפות, יותר מאבקים – ויותר שיחה מקומית.

בהתרגשות גדולה,
מערכת שיחה מקומית

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf