newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

משמרת לילה: ישנים בח'אן אל-אחמר בהמתנה לפינוי

מדי ערב מגיעים כמאה צעירים - פלסטינים, ישראלים ובינלאומיים - כדי לעשות את הלילה בכפר הפלסטיני המיועד להריסה. כמו מחאת האוהלים, רק עם דגלי פלסטין. כתבה מצולמת

מאת:
מאז שבג״ץ דחה את עתירת תושבי ח'אן אל אחמר למנוע את הרס הכפר, ישנים מדי לילה במקום יותר ממאה פעילים. בחצר בית הספר, שהפכה למרכז ההתנגדות להריסה הצפויה, מתכנסים מדי ערב פעילים פלסטינים, ישראלים ובינלאומיים. אחרי ארוחת לילה ושידורים חיים בפייסבוק, הם הולכים לישון על מזרנים ושמיכות שנפרסים על הדשא הסינתטי.

 

מתארגנים לשינה בח'אן אל-אחמר. כמו במחאה החברתית, רק עם דגלי פלסטין

עם זריחה, מורגשת הקלה, אחרי שעוד לילה עבר והכפר עדיין עומד על תילו. התמונות מזכירות את מחאת האוהלים ב-2011: צעירים ישנים תחת כיפת השמיים. רק במקום שלטים בעד דיור בר השגה, ברקע נראים דגלי פלסטין ופורטרטים של ערפאת ואבו מאזן.

מחכים לאור ראשון כדי ללכת הביתה. (צילומים: אורן זיו / אקטיבסטילס)

מחכים לאור ראשון כדי ללכת הביתה. (צילומים: אורן זיו / אקטיבסטילס)

רבים מהפעילים, כולל השר הפלסטיני ווליד עסאף, ממהרים לעזוב את הכפר ברגע שהילדים מתחילים להגיע לבית הספר. בשעות הערב הם יחזרו כנראה שוב לכפר ויבלו בו עוד לילה בתקווה למנוע את ההריסה, או לפחות לעמוד ביחד עם התושבים כשהיא תתרחש.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf