newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עשרה ימי מחבוש נוספים לסרבן המצפון אדם רפאלוב

רפאלוב, הכלוא מאז חודש יולי השנה, ירצה במצטבר 87 ימי מחבוש. "אני מסרב להיות חלק ממערכת שמנוגדת לכל השקפת עולמי. אני מסרב כדי לא לתת למערכת הזאת להמשיך להתקיים ללא התנגדות", הוא אומר

מאת:

סרבן המצפון אדם רפאלוב, בן 18 מקריית מוצקין, נשפט השבוע בגין סרובו להתגייס לצבא ונדון לעשרה ימים נוספים בכלא הצבאי. רפאלוב נכלא לראשונה בחודש יולי השנה, כך שתקופת המאסר הנוכחית תתווסף ל- 77 ימים אותם הוא כבר ריצה במחבוש.

"השלטון משתמש באלימות בשביל לממש את האינטרסים הכלכליים או האידאולוגיה הלאומנית שלו", אמר רפאלוב בהצהרת הסירוב שלו. "השלטון הישראלי מצדיק את האלימות כלפי הפלסטינים בטענה של הגנה על המולדת היהודית. אך לא ניתן להצדיק בשום דרך את השליטה המתמשכת, האלימה והמדכאת בגדה המערבית ורצועת עזה. כבר עשרות שנים הציבור הישראלי שולט בגורלם של מיליוני פלסטינים, שנשללו מהם זכויות אדם בסיסיות".

87 ימים במצטבר. אדם רפאלוב

רפאלוב, שבתום תקופת כליאה זו ירצה במצטבר 87 ימי מחבוש, הוסיף כי: "מדינת ישראל מתגאה בכך שצה״ל הוא ״הצבא המוסרי בעולם״, אך אין דבר מוסרי בכיבוש ודיכוי של בני אדם. משטר צבאי, תנאי מחייה לא סבירים, הריסה של בתים, מצור, כל אלה הם חלק מחיי היומיום של הפלסטינים, תחת שלטון כובש, מפלה ופשיסטי. אני מסרב להיות חלק ממערכת שמנוגדת לכל השקפת עולמי. אני מסרב כדי לא לתת למערכת הזאת להמשיך להתקיים ללא התנגדות".

אדם רפאלוב, כמו גם סרבני מצפון אחרים, מלווה על-ידי "מסרבות״ – רשת סרבנות פוליטית המחברת מכתבי, יוזמות וקבוצות סירוב מהשנים האחרונות לפעולה משותפת. הרשת תומכת בסרבני וסרבניות מצפון הבוחרות שלא להתגייס לצבא הכיבוש, תוך מודעות והתייחסות להיבטים המגדריים שמביא עימו גיוס החובה לחברה הישראלית. הרשת פועלת בשיתוף ובסיוע תנועת ״יש גבול״.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf