newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תנאי החמאס להפסקת אש הגיוניים לגמרי ומקובלים עלי

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אלה הם התנאים שמציב החמאס להפסקת אש: להסיג את הטנקים הישראליים הרחק מהגבול, לאפשר לחקלאים הפלסטינים לעבוד באדמות הצמודות לקו הגבול עם ישראל, לשחרר את כל האסירים שנעצרו בעקבות רצח שלושת הנערים, להקל בתנאיהם של האסירים הפלסטינים בנמצאים בבתי הכלא בישראל, להסיר את המצור מעל עזה ולפתוח את מעברי הגבול לסחורות ולאנשים, לאפשר כניסת כל חומרי הבנייה והחומרים הדרושים לבניית תחנת חשמל, הקמת נמל ימי  ושדה תעופה בינלאומי שיפעלו בפיקוח האו"ם, הרחבת אזור הדיג המורשה ל-10 קילומטרים, הפיכת מעבר רפיח למעבר בינלאומי עליו יפקחו האו"ם ומדינות ערביות ידידות, הקלות ואישורים לכניסת מתפללים למסגד אל אקצא, להימנע מהתערבות בהליך הפוליטי הפלסטיני שאמור להתבצע בהתאם להסכם הפיוס הפנים פלסטיני שכולל בחירות לפרלמנט ולמשרת יושב ראש הרשות, והקמה מחדש של אזורי תעשייה ושיפור הפיתוח ברצועת עזה.

כן, אלה הם תנאי החמאס להפסקת אש לעשר שנים, המקובלים גם על הג'יהאד האסלאמי, כאשר פקחים בינלאומיים ישמרו על הגבולות ולישראל יהיה אסור לחדור למרחב האווירי של רצועת עזה.

באמת שחיפשתי ולא הצלחתי למצוא אפילו סעיף אחד בתנאים הללו שנראה לי מופרך, לא הגיוני, קיצוני, שערורייתי. הנה גם החמאס והג'יהאד כבר עברו לדבר במונחים של ניהול הכיבוש ולא סיומו. עכשיו השאלה היא אם ממשלת ישראל תהיה מוכנה לאפשר את הקיום המינימלי שהתנאים האלה מבקשים להבטיח עבור הפלסטינים, או שתשאיר את המדינה במקלטים בשביל ההנאה להמשיך ולירות בדייגים פלסטינים בעזה מאתיים מטרים מקו החוף.

> נתניהו "מתון ושקול"? בדיוק להיפך

> "פותחת יריעת השמים את ליבה אל האור, אחרי לילה שנמלא בטילים"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf