newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: מאז שעות הבוקר נהרסו במזרח ירושלים שבע יחידות דיור

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מאז שעות הבוקר נהרסו בירושלים המזרחית שבע יחידות דיור בשתי השכונות סילוואן ובית חנינה.

בבניין שנהרס בסילוואן התגוררו 30 נפשות, רובם ילדים. המבנה היה בגודל 125 מטר מרובע והוא הכיל ארבע יחידות דיור, בו התגוררו ב- 17 השנים האחרונות בני משפחת ג'עאפרה. את צו ההריסה הראשון קיבלה המשפחה לפני תשע שנים, ומאז כל ניסיונותיה להשיג מעיריית ירושלים היתרי בנייה נכשלו.

בבית חנינה נהרסו שלוש יחידות דיור. שתי יחידות מתוכן שייכות לצמד אחים, בני משפחת סיאם, ובהן התגוררו שש נפשות. יחידת הדיור השלישית שנהרסה הייתה בגדול 60 מטר מרובע והשתייכה למשפחת רג'אבי (שש נפשות, ארבע מתוכן מתחת לגיל 18). מדובר בהריסה השניה של בית המשפחה בשנתיים האחרונות.

זינוק חד בהריסות

לפי נתוני עמותת עיר עמים, ב- 2016 חל זינוק של עשרות אחוזים במספר הריסות הבתים במזרח ירושלים בהשוואה לשנתיים האחרונות. מתחילת 2016 ועד היום הרסה עיריית ירושלים 91 מבנים, לעומת 74 יחידות דיור שנהרסו ב- 2015 ו- 52 יחידות דיור ב- 2014.

מעמותת עיר עמים נמסר: "הריסות הבתים הן אקט אלים ופוגעני המפר את זכותם של הפלסטינים להתגורר בעירם. גל ההריסות הנוכחי חושף שוב את האבסורד במדיניות הישראלית כלפי הפלסטינים במזרח העיר: מצד אחד, גורמי התכנון בעיריית ירושלים אינן נותנות אישורי בנייה; ומאידך, גורמי האכיפה הורסים בנייה שנועדה לתת מענה לריבוי הטבעי של התושבים הפלסטינים בעיר. הפסקת מדיניות זו היא מפתח לבניית אמון בעיר, שיאפשר לקהילות השונות בעיר לחיות ללא פחד ואיום תמידי על קיומן".

> המשטרה מודה: תושב מז' ירושלים נעצר כדי למנוע ממנו להפגין

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf