newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

השופטת דחתה את הבקשה לצו מניעה נגד עובדי הכרמלית בחיפה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בית הדין האזורי לעבודה בחיפה דחה היום (רביעי) את בקשת הנהלת התאגיד העירוני המפעיל את הכרמלית להוצאת צו מניעה נגד עיצומי העובדים. הדיון התקיים לאחר שבועיים של שיחות משא-ומתן אינטנסיביות, שהתקיימו בהוראת בית הדין בין ההנהלה ובין העובדים ונציגיהם בהסתדרות. השופטת יפית מזרחי-לוי קבעה בדיון כי למרות שהצדדים טרם הגיעו להסכמות ביניהם בכל הנושאים העומדים במחלוקת, אין בכך סיבה לקבל את בקשת ההנהלה להוצאת צו מניעה.

עוד בנושא

    כפי שדיווחנו בעבר, עובדי הכרמלית בחיפה פתחו לפני שלושה שבועות בעיצומים במחאה על סירוב ההנהלה לחתום עמם על הסכם קיבוצי ובשל חוסר הנכונות לשלם לעובדים שכר הוגן. במסגרת העיצומים העובדים השביתו מספר פעמים את הרכבת לפרקי זמן קצרים. בתגובה לעיצומים, ההנהלה קיימה מספר שימועים לעובדים שלא הובילו לדבר, וביטלה את יתר השימועים שתוכננו. לאחר מכן פנתה ההנהלה לבית הדין בבקשה לצו מניעה שכאמור נדחתה היום.

    בדיון הקודם בבית הדין טענה ההנהלה כי הממונה על השכר במשרד האוצר מונע מהם לחתום על הסכם קיבוצי, אלא שבעקבות דרישת השופטת הוגש לבית הדין מכתב ממשרד האוצר להנהלת התאגיד העירוני ובו הובהר כי אין כל מניעה לדון עם העובדים על הסכם שכזה.

    משמעות ההחלטה הינה שכעת נותרה בידי העובדים האפשרות להמשיך בצעדים ארגוניים, זאת במידה ולא תהיה התקדמות לקראת חתימה על הסכם קיבוצי.

    חבר ועד העובדים, לוטן רז, מסר לשיחה מקומית: "אנחנו שמחים שבית הדין הכיר בצדקת טענותינו ונותן רוח גבית למאבק שלנו. אנו מקווים כי בשבועות הקרובים נוכל לברך על חתימת הסכם קיבוצי שיביא בשורה לעובדי הכרמלית, ומקווים שנוכל לעשות זאת מבלי שנאלץ לשוב ולנקוט בעיצומים".

    > עובדי תאגידים עירוניים בחיפה: יונה יהב מונע חתימת הסכמים קיבוציים

    א א א
    ועוד הערה לסיום:

    הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

    כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

    אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

    הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
    תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

    לחצו כאן

    בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

    עזה, כרוניקה של הרעבה

    הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

    X

    אהבת את הכתבה הזאת?

    כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
    silencej89sjf