newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עובדי כל שלושת חברות הסלולר הגדולות התאגדו

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ההסתדרות הודיעה היום (רביעי) על כך שהיא ארגון העובדים היציג בחברת פרטנר (אורנג'). כארבעת אלפים עובדים יש בחברה, ולפי הודעת ההסתדרות יותר משליש מהם בחרו להצטרף לשורותיה. טרם נודע אם החברה הכירה ביציגות ההסתדרות.

על פני השנתיים האחרונות התאגדו עובדי פלאפון וסלקום בהסתדרות, לא בלי התנגדות של ההנהלות. בפלאפון ניסתה ההנהלה לחבל בהתארגנות, דבר שהוביל לבסוף לפסק דין פלאפון המפורסם שניתן בבית הדין הארצי לעבודה ושאוסר על כל הנהלה להביע את דעתה על התארגנות בפני העובדים. אחרי שביתה ממושכת ומאבק ברחובות בסוף הכירה ההנהלה בוועד שקם בחברה. בסלקום הוקמה קבוצת עובדים נגד ההתארגנות, כנראה שבתמיכת ההנהלה, אך גם שם לבסוף הכירה ההנהלה בהתארגנות.

עכשיו מאוגדים עובדי כל שלוש החברות הגדולות במסגרת ארגון עובדי הסלולר, האינטרנט וההיי-טק – ארגון חדש שגם במסגרת ההסתדרות החודש. בחברת הוט-מובייל נמשך ומחריף הסכסוך הקיבוצי שכולל עיצומים מצד העובדים, שמנהלים מאבק בהנהלה במקביל למאבק בין ארגוני עובדים שונים על הייצוג בחברה.

> הממשלה הצביעה נגד העסקה ישירה

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf