newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

פעילים משכונות ברחבי הארץ יגיעו לליפתא וינסו לעצור את פינויה של משפחה מביתה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

ביום רביעי הבא, 22 ביוני, תעמוד משפחת מועלם, זוג הורים וארבעה ילדים, מליפתא בפני פינוי מביתה. הורי המשפחה הגיעו לליפתא בתחילת שנות החמישים וכיום מתגוררים במקום בני הדור השלישי.

המאבק של המשפחות המתגוררות בליפתא נגד הכוונה לפנותן מבתיהן ללא דיור חלופי נמשך כבר שנים. עם חלק מהמשפחות הגיעה המדינה להסדר. הפינוי של משפחת מועלם צפוי להתרחש בשבוע הבא מכיוון שהשטח שהם גרים עליו הופקע לטובת מנהל מקרקעי ישראל, בזמן שמשפחות אחרות גרות על שטח שהופקע לטובת עיריית ירושלים. תושבי השכונה, הממוקמת במבואות המערביים של ירושלים, טוענים כי הפינוי נועד להלך אימים על כל התושבים שנמצאים במשא ומתן והליכים משפטים מול הגופים השונים בעניין הפינוי.

יוני יוחנן, תושב המקום ומוביל המאבק ערך מחקר ומצא בארכיון המדינה מסמכים המראים כי המדינה העניקה לתושבים ממוצא אשכנזי שהתיישבו בשכונות יקרות שמהם הוגלתה האוכלוסייה הפלסטינית, כמו ליפתא, את האפשרות לקנות את הבתים, בזמן שלתושבים מממוצא מזרחי, לא ניתנה האפשרות הזו. כשהייתה למדינה אפשרות התושבים המזרחים שנשלחו כחלוצים לשכונות שנחשבו באותה עת כקו גבול – הוגלו מהשכונות שהפכו מאוחר לשכונות יוקרה כגון עין כרם, ימין משה ועוד, ומי שנותר להתגורר בהן מוגדר עד היום כ"פולש". בו בזמן, בשכונות כמו טלביה וקטמון הישנה בהן התגוררו יותאי אשכנז הדירות נמכרו למי שיושבו בהן.

יוחנן אמר הערב לשיחה מקומית כי: "מחלקת הקליטה של הסוכנות היהודית ישבה אותנו כאן בשנות ה-50 ללא חשמל ומים זורמים על קו הגבול. והיום אחרי 70 שנה הפכנו מחלוצים לפולשים. אנחנו עומדים להתנגד לפינוי הזה בכל הכח, וקוראים לכולם להצטרף אלינו".

ביום רביעי צפויים להגיע לליפתא פעילים ופעילות מכל הארץ כדי לתמוך בתושבים. באירוע שפתחו תושבים משכונות כמו כפר שלם, גבעת עמל, נס לגויים, סומייל, הארגזים ועוד הם קראו להגיע כדי לעצור את הפינוי. פרטים כאן.

> מבחן גבעת עמל: המדינה לא עמדה בהתחייבות, אז שהמדינה תשלם

מתכוננים למאבק נגד פינוי המשפחות בליפתא. (צילום: יוני יוחנן)

מתכוננים למאבק נגד פינוי המשפחות בליפתא. (צילום: יוני יוחנן)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf