newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מאות השתתפו בהפגנה נגד דיכוי חופש הביטוי באוניברסיטה העברית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כמה מאות מרצים וסטודנטים הפגינו בשעות הצהרים נגד דיכוי חופש הביטוי באוניברסיטה העברית. ההפגנה אורגנה על-ידי התארגנות של מרצים בעקבות הפיזור האלים של הפגנות הסטודנטים הערבים שבוע שעבר, במהלכו נשלחו לאוניברסיטה, בצעד חריג, כוחות משטרה ומשמר הגבול. המפגינים נשאו שלטים בגנות דיכוי חופש הביטוי, והדגישו את המחאה הערבית-יהודית המשותפת. למפגינים הצטרפו חברת הכנסת חנין זועבי (בל"ד) וחבר הכנסת מחמד ברכה (חד"ש).

בניגוד להפגנות שבוע שעבר, מארגני ההפגנה היום קיבלו אישור מרשויות האוניברסיטה. הדוברים בהפגנה הדגישו כי המרצים שחברים בהתארגנות חלוקים ביניהם על נושאים פוליטיים רבים אך הם נחושים שהאוניברסיטה תהיה מרחב פתוח להפגנות ולמחאה, כדבריו של ד"ר עמוס גולדברג: "למרות חילוקי הדעות אנו מסכימים על דבר אחד: שהקמפוס ישאר חופשי לדיון פתוח לכולם, שהאוניברסיטה תהיה מרחב ציבורי שוויוני, ומעל לכל – שהאוניברסיטה לא תהיה מקום בו המשטרה ומג"ב משתוללים!"

פרופ' רות הכהן בירכה על הגידול בנראות הציבורית של הסטודנטים הערבים, ויצאה נגד טענת גורמים באוניברסיטה לפיה לא לגטימי להפגין נגד גיוס ערבים-נוצרים: "זוהי הצעת החוק שהוצעה על ידי חבר כנסת מהימין הקיצוני – זה בדיוק הזמן והמקום להפגין". הדוברים מתאי הסטודנטים של חד"ש ושל בל"ד לא הסתפקו בקריאות על חופש הביטוי והדגישו את נושא ההפגנות שפוזרו בכוח: התנגדות לגיוס ערבים נוצרים ודרוזים לצבא.

פרופ' יורי פינס ביקש להביע תמיכה במארגני ההפגנות, וקרא להם להדהות בפני אנשי הבטחון: "מי שיגשו לוועדת משמעת בעקבות פעילות פוליטית, יש מספיק מרצים שיעמדו לצידו. אף סטודנט לא יגורש מהאוניברסיטה בגלל הפגנה. ברור לחלוטין שהפגנה לא חוקית שיארגנו סטודנטים יהודים לא הייתה חוטפת תגובה אלימה ופרועה כזאת".

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf