newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מיליוני עיראקים הצביעו בבחירות למרות חששות בטחוניים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מילוני עיראקים הצביעו אתמול (30 באפריל) בבחירות לפרלמנט, שנערכו על רקע איומים של ארגונים ג'יהאדיסטים לחבל במהלכן. תוצאות הבחירות טרם ידועות וכך גם אחוז ההצבעה המדויק, אך גורמי ממשל עיראקים העריכו ששיעור ההצבעה יעמוד על 58%. במהלך יום הבחירות והשבוע שקדם לו, כוחות הביטחון הגדילו את נוכחותם והצליחו למנוע מספר פיגועים נגד מצביעים.

בבחירות לפני ארבע שנים המצב הביטחוני היה טוב יותר והמצביעים יכלו להתמקד בסוגיות של שחיתות וסיפוק שירותים לאוכלוסיה. כיום, המצביעים עוסקים בעיקר בשאלה מי יכול לספק להם ביטחון בסיסי. למרות תסכול של בוחרים רבים מהמפלגות הוותיקות שנחשדות כולן בשחיתות ובכיתתיות, נראה כי סיכוייהן של מפלגות ומועמדים חדשים לפרוץ לזירה הפוליטית קלושים. המפלגות הוותיקות נהנות משליטה כמעט מוחלטת באמצעי התקשורת ומנגישות גבוהה יותר לכספים ממדינות זרות וממשרדי ממשלה, שמתועלים לכיסי המפלגות. כמו כן, המצב הביטחוני הרעוע מקשה על עריכת אירועי בחירות פומביים בהם מצביעים יכלו להכיר מועמדים שלא זוכים לחשיפה תקשורתית.

Slemani
מרכז העיר סלאמניה בצפון עיראק ביום הבחירות. צילם: KurdishBlogger

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf