newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ההחלטה על משיכת השקעות מהכיבוש לא באה טוב לנתניהו

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כפי שמדווח וושינגטון פוסט, אתמול ב-NBC הביע בנימין נתניהו את מורת רוחו מהחלטת הכנסייה הפרסבטריאנית למשוך השקעות משלושה תאגידים המעורבים בכיבוש. הכנסייה מחויבת על פי עקרונותיה להימנע מהשקעות שחוסמות את הדרך לשלום צודק – עובדה פשוטה שהיא מעבר לבינתם של נתניהו ופוליטיקאים רבים אחרים בישראל.

הקו ההסברתי של נתניהו ממחיש כמה הנחות יסוד שבבסיס האידאולוגיה והרטוריקה של מדיניות החוץ הישראלית. ראשית, הפחדה עם הטענה שמדינות הערב מסביב הן ברבריות ומסוכנות לנוצרים. שנית, ניסיון לפנות לאחדות יהודית-נוצרית על בסיס שנאה משותפת למוסלמים, טריק ישן ובדוק של הימין הקיצוני הפונדמנטליסטי. שלישית, הטענה שאלו המתנגדים לרווחים כלכליים מהכיבוש, פשוט לא מבינים כלום. זו כמובן חוצפה, משום שהכנסייה, כמו ארגונים רבים נוספים אשר דנים במשיכת השקעות, לומדים במשך שנים את הנושא באופן אחראי ומעמיק. הם יודעים על מעורבות תאגידית בכיבוש יותר מרוב חברי הממשלה ובוודאי מהציבור הישראלי, שצריך להתאמץ על מנת להגיע למידע.

אלא שאצל ההסברה הישראלית לא מדובר בעובדות, כי אם בהגיון במערך סגור. לפי הגיון זה, ישראל היא דמוקרטיה, ולכן הפרות זכויות אדם הן לא הפרות זכויות אדם, התנחלויות על אדמות פלסטיניות הן לא התנחלויות, פגיעה והתעללות באוכלוסיה אזרחית היא לא פגיעה והתעללות באוכלוסיה אזרחית. הכיבוש הוא לא כיבוש.

מזל שכסף הוא כן כסף, ושמשיכת ההשקעות משנה את מפת הרווחיות של השליטה הצבאית, הפוליטית והכלכלית של ישראל על אדמות, משאבי טבע והחיים של העם הפלסטיני.

> הכנסייה הפרסביטריאנית מושכת השקעות מהכיבוש

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf