newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אז זריקת אבנים לא מסכנת חיי אדם?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

עשרות חרדים תקפו אתמול בלילה לוכדי עריקים באשדוד, שהגיעו לעצור נער חרדי שלא התייצב לצו ראשון ולגיוס. הם קיללו את החיילים, הפכו את הניידת שלהם, וזרקו אבנים עליהם ועל השוטרים שהגיעו לחלץ אותם.

בניגוד לאירועים דומים בהפגנות של אתיופים – לא דווח שאף אחד מהחרדים הוכה או נעצר. לא נעשה שימוש בגז מדמיע. בניגוד למצבים דומים בשטחים, אף זורק אבנים לא נורה למוות בטענה שהוא סיכן את חיי השוטרים.

כמו שהסבירו כאן בעבר נעם רותם וג'ון בראון, כנראה שבצבא ובמשטרה חושבים שאבנים הורגות רק אם ערבים זורקים אותן.

חשוב להדגיש שיש הבדל גדול בין זריקות אבנים על מכוניות נוסעות של אזרחים, שאכן הובילו בעבר למוות, לבין עימותים בין זורקי אבנים לכוחות הביטחון, שלרוב מצוידים באמצעי מגן. במקרים אלה זריקות האבנים אכן פחות מסוכנות. אבל גם מי שטוען שאבנים כן מסכנות חיי אדם, גם במצב הזה, יסכים בוודאי שלא יכול להיות שרק אבנים של ערבים הן קטלניות.

> המדינה ביטלה לעשרות פעילי שלום פלסטינים אישורי כניסה לישראל

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf