newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סבר פלוצקר: מה שאתה לא יודע לא יזיק לך

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הפרשן הכלכלי של ידיעות אחרונות, סבר פלוצקר, חוגג היום (שישי) החלטה היסטורית של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בדו"ח האחרון של הלשכה בעניין הכנסות והוצאות של משקי בית, שפורסם לפני כחודש, לראשונה אין יותר פילוח של הנתונים לפי ארצות המוצא של הנסקרים היהודים, אלא רק חלוקה בין ותיקים (מי שהגיעו לארץ עד 1989) לבין מי שעלו מאז 1990, שמחולקים רק לשתי קבוצות: "עולי ברה"מ לשעבר" ו"אחרים".

כלומר: אם בעבר ניתן היה לבחון הבדלים במצב ההכנסות וההוצאת של משקי בית ולהפריד בין אשכנזים ומזרחים, למשל, או בין מהגרים מאתיופיה לבין כאלה מארה"ב וצרפת – עכשיו אי אפשר יותר.

בסקר האחרון שכלל את הנתונים האלה, לפי פלוצקר, היה פער של 13% בהכנסות בין משקי בית של שכירים אשכנזים ומזרחים. מה המצב עכשיו? האם חלה מאז מגמת שיפור או הדרדרות? לא נוכל לדעת יותר.

מבחינת פלוצקר, אלה חדשות נהדרות. "עסקים עדתיים לא יאהבו את השינוי. ניתן אף להניח שהם יסתייגו ממנו בקולי־קולות", הוא כותב, ומוסיף "כל החטטנות הדמוגרפית שאיפיינה סקרי הוצאות משפחה קודמים סולקה. יש לקוות לתמיד".

כי באמת, מה זה משנה אם גם כמעט שבעים שנה מאז קום המדינה עדיין יש פערי הכנסות ניכרים בין קהילות שונות? להתעסק בשאלה הזו, לפי פלוצקר, זה "חטטנות", לא נסיון לתיקון עוול בן עשורים. אולי כדאי גם, אם נלך עם הקו שלו, להפסיק לברר מה פערי ההכנסות בין גברים לנשים? הרי התשובה (אישה משתכרת רק 67% משכרו של גבר) רק מזינה "עסקניות פמיניסטיות" בטח, לא?

מבחינת סבר פלוצקר, אם לא שואלים, לא בודקים, ולא מגלים שיש פערים כלכליים – אז אין בעיות. מה שמזין את המתחים העדתיים, במקרה הזה, הוא לא מציאות מפלה, אלא שיש נתונים שמצביעים עליה. באמת עדיף שלא לפרסם.

> אפליית ספרדים בסמינרים: מוכה נבוכים לחילונים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf