newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עשרות מעובדי הייטק מפגינים בדרישה להסכם קיבוצי עם חברתם

מאת:
השאירו תגובה
א א א

עשרות מעובדי חברת NCR (לשעבר ריטליקס) בישראל הפגינו הבוקר (ב') בכניסה למתחם ההיי-טק בצפון רעננה, במחאה על אי-התקדמותו של המו"מ מול הנהלת החברה להסכם קיבוצי ראשון.

מזה שנה וחצי מתקיים משא ומתן בין נציגות העובדים להנהלת החברה בדבר הגעה להסכם קיבוצי. לפי העובדים, הנהלת החברה מערימה קשיים על המשא ומתן ובכך מונעת את התקדמותו. העובדים טוענים בי הם מביעים נכונות לפתרון הסוגיות שבמחלוקת, אך הנהלת החברה מציבה עמדות נוקשות מדי ובכך מונעת התקדמות אמיתית במשא ומתן, מה שהביא את העובדים להפגין בכניסה למתחם ההיטק.

> מכתב פתוח לראש הממשלה: כמה פועלי בניין עוד צריכים למות כדי שתתעורר?

יו"ר הוועד ליאור טהר מסר: "אחרי שנה וחצי, הבנו שההנהלה לא באמת רוצה לנהל איתנו מו"מ. כל המהלכים שאנו עושים הם על מנת להביא בטחון תעסוקתי לעובדי החברה והסכם קיבוצי שיסדיר את תנאי העסקתם. NCR זה הבית שלנו ואנחנו ניאבק כדי לקבל את זכויותינו".

חברת NCR עוסקת באספקה ובפיתוח של שירותים ממוחשבים לרשתות שיווק קמעונאיות בעלות היקפי פעילות גבוהים. הנהלת NCR העולמית יושבת בארה"ב ובשלוחה הישראלית של החברה מועסקים כ-700 עובדים. התאגדות העובדים מלווה על ידי איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההיי-טק בראשות יקי חלוצי.

(באדיבות דוברות ההסתדרות)

(באדיבות דוברות ההסתדרות)

> "אני לא מתבייש. שתתבייש מדינת ישראל ששולחת נכים לקבץ נדבות"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf