newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הוארך בשנית מעצרו המנהלי של העיתונאי עומר נזאל

מאת:
השאירו תגובה
א א א

הצבא הוציא שלשום (שני) צו מעצר מנהלי נוסף, שלישי ברצף, נגד העיתונאי הפלסטיני עומר נזאל, לתקופה של עוד שלושה חודשים. בכך תתארך תקופת כליאתו ללא משפט של נזאל ותגיע לעשרה חודשים, אחרי שנעצר בתחילת מאי לארבעה חודשים, אז לעוד שלושה ועכשיו לשלושה נוספים. נזאל לא יודע במה הוא מואשם, ומכחיש את הטענה הכללית שהוא מהווה סכנה לביטחון האזור. הפדרציה הבינלאומית של ארגוני העיתונאים פרסמה גינוי להארכת המעצר הנוספת.

עומר נזאל, חבר מזכירות ארגון העיתונאים הפלסטיני, נעצר בסוף אפריל במעבר אלנבי בדרכו לכנס עיתונאים באירופה. מאז הוא מוחזק במעצר ללא משפט, כשבצבא אומרים שהוא פעיל בחזית העממית לשחרור פלסטין ומהווה סכנה לביטחון האזור, אבל לא מציגים ראיות כלשהן. נזאל, שלא יכול להתגונן בפני ראיות לא קיימות, מתעקש שהוא אך ורק עיתונאי, ולא פעיל בחזית העממית או בשום ארגון אחר.

נשיא פדרציית העיתונאים, פיליפ לרות', אמר בתגובה ש"מדיניות המעצרים המנהליים של ישראל מהווה הפרה של זכויות אדם, של הזכות למשפט הוגן ושל הנחת החפות. אנחנו מוטרדים מאוד מכך שהרשויות בישראל ממשיכות במדיניות זו ומאריכות אותה ללא הגבלת זמן".

במקביל, שני עצירים מנהליים אחרים ששובתים רעב כשישים יום נמצאים בסכנת חיים מיידית.

מעצר מנהלי אמור להיות כלי קיצוני במיוחד, שמשתמשים בו רק לעתים נדירות, שכן הוא פוגע קשות בזכות האדם הבסיסית לחירות ולמשפט הוגן. אף על פי כן, בישראל יושבים כיום כ-700 עצירים מנהליים.

> שני עצירים מנהליים בסכנת חיים בתום כשישים ימי שביתת רעב

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf